1
Predsjednik Vlade Crne Gore na sastanku sa delegacijom austrijske firme Doplmajer
Sjever valorizovati - brzo i održivo!

- Vlada Crne Gore želi da u kratkom roku, ali na održiv način, valorizuje razvojni potencijal, prije svega na sjeveru države, kako bi obezbijedila bolji životni standard građanima - saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa delegacijom austrijske firme Doplmajer, predvođene direktorom Doplmajer-Garaventa grupacije Mihaelom Doplmajerom.

- Ulažemo značajna sredstva u razvoj sveukupne infrastrukture – saobraćajne, energetske, digitalne... kako bismo stvorili povoljne uslove za biznis i otvaranje novih radnih mjesta. Ekonomija raste po prosječnoj stopi od 4,9 odsto, a samo za dvije godine broj zaposlenih smo povećali za preko 17.000 - kazao je premijer Marković.
On je istakao snažnu posvećenost države izgradnji ski rizorta i istakao projekat ski centra koji se gradi na području pet opština – Kolašina, Mojkovca, Bijelog Polja, Rožaja i Berana. Podsjetivši da su u toku procedure za izgradnju infrastrukture na tom prostoru, Predsjednik je izrazio očekivanje da će radovi biti završeni do 2020. godine.
Na sastanku je iskazano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Doplmajerom i zainteresovanost za dugoročnu saradnju, s obzirom na renome kompanije i činjenicu da sa takvim investitorima ne dolaze samo novac i infrastruktura već i znanje i evropski standardi poslovanja.
Doplmajer je saopštio da je budućnost skijanja neupitna kao i da je trend u svijetu graditi ski rizorte koji se mogu koristiti i ljeti i na taj način apsolutno iskoristiti kapaciteti rizorta. Kompanija Doplmajer-Garaventa je proizvela i instalirala 15.000 žičara na šest kontinenata. U 40 zemalja imaju predstavništva ili agencije i blizu 3.000 zaposlenih.




Posjeta : 1029