1
Poslije pronalaska beživotnog tijela R.B. (61) pored puta, u selu Redice
Za ubistvo - osumnjičena braća!

    Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Sektora kriminalističke policije, u kratkom roku rasvijetlili su krivično djelo ubistvo izvršeno na štetu R.B. i identifikovali i lišili slobode braću M.B. (62) iz Podgorice i M.B. (52) iz Kolašina.

Beživotno tijelo R.B. (61) zatečeno je juče oko 06,50 pored puta, u selu Redice – Opština Kolašin, što je prijavljeno Dežurnoj službi OB Kolašin.
Policijski službenici su izašli na lice mjesta i o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, uz učešće službenika Forenzičkog centra. Na lice mjesta je izašao i obducent Kliničkog centra, Uviđajem, kojim je rukovodio nadležni tužilac, je konstatovano da su na glavi preminulog vidljivi tragovi nasilja. Izuzeti su tragovi sa lica mjesta koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Tijelo R.B. je upućeno u Klinički centar radi obdukcije.
Službenici OB Kolašin su preduzeli operativne mjere i radnje koje su u kratkom roku dovele do toga da ubrzo budu identifikovana lica osumnjičena da su počinila ovo krivično djelo, nakon čega su ova dva lica lišena slobode.
Sumnja se da su braća M.B. i M.B, nakon kraće rasprave, lišili života R.B. udarcima tvrdim i tupim predmetom u predjelu glave.
Dva osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila navedeno krivično djelo.




Posjeta : 1003