0
Predsjednik Vlade Crne Gore primio delegaciju CRBC, na čelu sa predsjednikom kompanije Du Feijem
Prva dionica - sredinom naredne godine!

       - Radovi na prioritetnoj dionici Smokovac – Uvač Mateševo Autoputa Bar – Boljare dobro napreduju te da nema nikakvih dilema da će prva dionica najvećeg infrastrukturnog projekta u novijoj istoriji Crne Gore biti završena do sredine naredne godine - ocijenjeno je na današnjem sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića sa delegaciju CRBC, na čelu sa predsjednikom kompanije Du Feijem.
Na sastanku su nađena rješenja i za sva otvorena pitanja u vezi sa prioritetnom dionicom.


Iskazavši zadovoljstvo obavljenim radovima predsjednik Marković je ocijenio da je riječ o projektu koji ne predstavlja samo građevinski podvig već potvrđuje i prijateljstvo i učvršćuje veze Crne Gore i Narodne Republike Kine.
Predsjednik CRBC zahvalio se na kontinuiranoj podršci naporima kompanije i iskazao spremnost za nastavak saradnje sa Crnom Gorom izgradnjom ostalih dionica Autoputa i to neposredno po završetku prioritetne dionice. Premijer Marković je u vezi sa tim informisao sagovornika da očekuje da Predlog zakona o javno-privatnom partnerstvu uskoro prođe proceduru u Vladi i bude proslijeđen Skupštini. Nakon usvajanja – rekao je predsjednik Vlade – biće stvorene normativne pretpostavke za transparentno pokretanje odgovarajućih javnih procedura za gradnju narednih dionica.




Posjeta : 1065