0
U akciji "Udar" dvije krivične prijave protiv četiri osobe u Baru
"Sudarali" se - zbog naplate!

    Službenici Uprave policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući aktivnosti u okviru akcije „Udar“, podnijeli državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru dvije krivične prijave u redovnom postupku protiv četiri osobe zbog osnovane sumnje da su počinila dva krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Službenici Odsjeka su podnijeli krivičnu prijavu protiv S.J. (27) iz Republike Srbije sa prebivalištem u Baru i P.P. (33) iz Bara zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Oni su, sumnja se, naveli službeno lice na sačinjavanje neistinitog Zapisnika o saobraćajnoj nezgodi saopštavajući neistinite podatke, čine su doveli u zabludu osiguravajuću kuću „Uniqa osiguranje“ za neživotno osiguranje „AD Podgorica“. Naime, sumnja se da su oni kao učesnici fingirane saobraćajne nezgode saopštavali neistinite i proizvoljne podatke i produkovali i koristili neistinite dokumente kao dokaz u pravnom saobraćaju, sa namjerom da prouzrokuju štetu osiguravajućoj kući a da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist na osnovu isplate naknade po osiguravajućoj polisi.
Osim toga, krivična prijava je podnijeta i protiv Ž.R. (49) iz Bijelog Polja sa prebivlištem u Podgorici i S.P. (47) iz Podgorice. Oni su, kako se sumnja, na isti način kao i prethodno osumnjičeni, dovodeći u zabludu istu osiguravajuću kuću, počinili navedeno krivično djelo.




Posjeta : 984