1
Policija na Cetinju pretresla stan bezbjednosno interesantnog R.R. (34)
Oduzeli oružje - drogu i mobilne!

    Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, u sadejstvu sa Posebnom jedinicom policije, preduzimajući aktivnosti usmjerene na pronalazak oružja i drugih nedozvoljenih predmeta u posjedu građana, sa akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, a postupajući shodno operativnim saznanjima, izvršili su pretrese dva stana i drugih prostorija u Cetinju tokom kojih su pronašli i oduzeli veću količinu vatrenog oružja i municije, kao i drogu i sredstva komunikacije.

Službenici OB Cetinje i PJP, shodno naredbi koju su pribavili od strane nadležnog sudije za istragu, izvršili su pretres stana bezbjednosno interesantnog R.R. (34) iz Cetinja, kojim su pronađeni i oduzeti: lovačka puška SUHL – dvocijevka; lovačka puška “TOZ 66”; karabin “CZ M-70”; malokalibarska puška “Baikal” cal 27 mm; pištolj “Zastava” cal 7,62 mm, sa okvirom; pištolj “Bereta” cal 9 mm, sa dva okvira; 104 metaka više kalibara; mobilni telefon “iPhone X”;lap top; i dvije fleš memorije.
Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.K. (34) iz Cetinja pronađeni su i oduzeti: lovačka puška “Baikal” cal 12 mm; 103 puščana i pištoljska metka više kalibara; pakovanje marihuane; džoint sa sadržajem marihuane; kapisla; redenik; i četiri mobilna telefona – tri marke“Samsung“ i jedan “iPhone“.
O svemu je upoznat nadležni državni tužilac koji će se izjasniti o kvalifikaciji ovih djela nakon izvršenih analiza i vještačenja u Forenzičkom centru na koja su upućeni oduzeti vatreno oružje, municija, droga i sredstva komunikacije.
Osim toga, službenici OB Cetinje su, vršeći pojačanu kontrolu, na području Cetinja kontrolisali 98 i sankcionisali sedam bezbjednosno interesantnih lica. Radi provjera, od dva lica su privremeno oduzeta tri vozila.




Posjeta : 959