0
Prevrnu se brodić na Skadarskom jezeru
Žena se utopila - traga se za ostalima!

    Jedna žena se utopila, dok se za još tri osobe traga, nakon što se brodić u kome je bilo devet osoba, prevrnuo danas blizu manastira Vranjina, na ušću Morače u Skadarsko jezero, potvrđeno je Portalu RTCG iz OKC Uprave policije. Spašeno je pet osoba.

Direktor Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore, Elvir Klica kazao je agenciji Mina da se traga za jednim djetetom i dvoje odraslih.
- Tragamo za djevojčicom i dva muškarca. To zajedno rade naše službe zaštite sa policijom, plovnom jedinicom i Sektorom za vanredne situacije. Helikopter je bio uključen dok je mogao, tu su i mještani i vatrogasci - kazao je Klica.
On je naglasio da će potraga biti nastavljena iako je pala noć i dodao da su se vremenski uslovi na jezeru stabilizovali.
U potrazi za osobama koje su bile na brodiću, učestvuju pripadnici Sektora za vanredne situacije i helikopteri MUP-a. Na licu mjesta nalaze se ekipe Hitne pomoći, plovne jedinice MUP-a i Službe za spašavanje.
Brodić se uputio u obilazak manastira

Radojica Rašović, koji je bio na tom plovilu, ispričao je novinarima da je, po prevrtanju brodića, većina putnika pokušala da se domogne obale.
- Odjednom poklopio nas je veliki talas i počeli da se davimo. Svako je tražio spas da bježi neko lijevo, neko po desnoj strani obali Morače. Otac, majka i ćerka su ostali na sred vode - kazao je Rašović.
Rašović dodaje da je u tom trenutku pokušao da ih spasi D.V, za kojim se i dalje traga. Prema njegovim riječima, putnici su se brodićem vraćali iz posjete manastiru na Vranjini.
Područje Skadarskog jezera danas je zahvatilo jako nevrijeme.



rtcg.me

Posjeta : 1001