2
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić lišili slobode M.Ć.
Oduzeli mu arsenal - oružja i municije!

    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić su danas, preduzimajući mjere i radnje na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu građana, izvršili pretres na dvije lokacije u Nikšiću kojom prilikom su pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije u ilegalnom posjedu. Osumnjičeni je lišen slobode.

Službenici CB Nikšić su danas izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.Ć. (45) iz Nikšića. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela dva ručna raketna bacača M80 64 mm, tri automatske puške M70 cal. 7.62mm, poluautomatsku pušku M59/66 cal. 7.62mm, improvizovanu napravu za ispaljivanje metka, pušku tzv. pumparicu M93 cal. 12mm, dva karabina, prepravljenu lovačku pušku, tzv. kratež, pet okvira od automatske puške, 440 komada puščanih metaka cal. 7.62 mm, 212 komada puščanih metaka cal. 7.9 mm, 57 komada pištoljske municije cal. 7.65 mm, 15 komada malokalibarskih metaka, 35 komada lovačkih patrona cal. 12 mm i dvije kutije lovačkih kapisli.
M.Ć. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i u zakonskom roku će biti priveden nadležnom državnom tužiocu.
Oduzeto oružja i municija biće upućeni na vještačenje u Forenzički centar kako bi se utvrdilo da li su korišćeni u izvršenju drugih krivičnih djela na području Crne Gore.




Posjeta : 964