1
državljanin Republike Srbije lišen slobode na graničnom prelazu Šćepan Polje
Našli mu - 35 kg marihuane!

    Službenici Uprave policije – Stanice granične policije Plužine i službenici Uprave carine – Carinske ispostave Šćepan Polje su, na Graničnom prelazu Šćepan Polje kontrolom vozila pronašli oko 35 kilograma marihuane. Osumnjičeni je lišen slobode.

Policijski službenici SGP Plužine i carinski službenici CI Šćepan Polje, su na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali pmv marke „Audi A4“ beogradskih registarskih oznaka kojim je upravljao M.B. (49), državljanin Republike Srbije. Detaljnom graničnom kontrolom uz upotrebu specijalističke opreme, videoskopa i bastera, policijski i carinski službenici su u zadnjem dijelu motornog vozila pronašli sedam pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.
Obaviješteni su policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su daljom detaljnom kontrolom pronašli još 36 pvc pakovanja sa sadržajem iste materije.
Ukupno su pronađena i oduzeta 43 pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine oko 35 kilograma.
Opojna droga je upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT koji je naložio da se M.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.





Posjeta : 991