0
Premijer Marković primio Franka Hemskerka
Svjetska banka podržava - koncesiju aerodroma!

    - Upravljanje aerodromima javnim novcem je veoma skupo. Privatno-javno partnerstvo je dobar model da se pojača promet na aerodromima i da se poveća njihova vrijednost, a javni novac je bolje davati za gradnju škola, na primjer – ukazao je izvršni direktor u Odboru Svjetske banke Frank Hemskerk u razgovoru sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.
On je iskazao puno podršku Svjetske banke Vladi Crne Gore pri čemu je posebno naglasio podršku Vladinom modelu valorizacije naših aerodroma. Naglasio je da njegovo iskustvo kao ministra turizma Holandije pokazuje da je rast prometa na aerodromima jedan od ključnih preduslova snaženja turističkih djelatnosti i povećanja prihoda kao i dostupnosti zemlje.

Upoznavši gosta sa rezultatima i ekonomskim prioritetima Vlade kao i sa razvojnim projektima vrijednim više milijardi dolara koji se trenutno realizuju u našoj zemlji premijer Marković je istakao da su nesporno uspješni svi ekonomski parametri kao i rast interesovanja investitora za Crnu Goru – rezultati koji su postignuti zahvaljujući i podršci Svjetske banke.
- Naši rezultati su zajednički uspjeh. Zahaljujući povjerenju Svjetske banke i finansijskoj podršci od 90 miliona dolara u prošloj godini popravili smo poziciju i kreditni rejting zemlje i ostvarili kreditne uslove bolje nego ikad ranije. U Crnoj Gori postoji mnogo razloga za zadovoljstvo partnerstvom sa Svjetskom bankom – rekao je premijer Duško Marković.
Marković se zahvalio na podršci Svjetske banke valorizaciji naših aerodroma rekavši da su aerodromi jedan od naših najvećih infrastrukturnih potencijala da su sada na niskom nivou i da već predstavljaju usko grlo za dalji razvoj.
- Hoćemo to u kratkom vremenskom roku da promijenimo zato smo se oredijelili da nam partner bude Internacionalna finansijska korporacija (IFC)“ – istakao je premijer, dodajući da pokušaj diskreditacije eksperta kojeg je angažovala ova renomirana međunarodna finansijska organizacija predstavlja samo vid političke borbe.
- Bez obzira na to očekujem uspjeh valorizacije aerodroma i velike benefite za našu ekonomiju“ – rekao je Marković, dodajući da Vlada transparentnošću, slanjem materijala Međunarodnom monetarnom fondu i angažovanjem renomirane međunarodne finansijske organizacije pokazuje najviši nivo odgovornosti u realizaciji ovog projekta.





Posjeta : 971