2
Crnogorski premijer nenajavljeno pposjetio još četiri gradilišta u sjevernom regionu
Ima problema - od pripreme projekta!

- Radovi tamo ne idu zadovoljavajućom dinamikom. Postoje ozbiljni problemi koji su izgleda uzrokovani u samim fazama pripreme projekta – u fazama projektovanja, revizije i nadzora - ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na putu ka Katunu Žarski, jednom od četiri gradilišta u sjevernom regionu koja je danas nenajavljeno posjetio.

- Ovdje smo na trasi prve i druge dionice puta u Bistrici u vezi sa projektom Đalovića Pećine. Ovdje radove izvodi Strabag sa svojim podizvođačima. Imao sam priliku da se uvjerim da radovi dobro idu i da je čitav projekat Đalovića pećine sadržajan i dobro obuhvaćen, i kako sada stvari stoje, iz ove perspektive, vjerujem da ćemo u roku završiti sve započete aktivnosti - bio je zadovoljan crnogorski premijer zatečenim stanjem na gradilištu novog puta ka Đalovića pećini. Dodao je da posebno važnim smatra to što se već sada radi na saobraćajnici od Jadranske magistrale do Bistrice tako da će cijela dionica biti kvalitetna.
Govoreći o radovima sa mojkovačke strane Bjelasice, predsjednik Vlade je rekao da je obišao radove na putu ka Katunu Žarski i da je onim što je vidio nezadovoljan.
Premijer je, dolazeći u Bistricu, svratio i do gradilišta mosta preko Lima koji treba da poveže Sutivan i Njegnjevo:
- Nijesam zadovoljan, ovdje ćemo morati da uradimo mnogo više nego što je urađeno do sada. Imaćemo razgovore preko nadležnog ministarstva i direkcije sa izvođačem i sa odgovornim ljudima u direkciji. Moramo odgovoriti obavezi koju smo preuzeli da građane i đake sa ovog prostora ne dovodimo u neprijatnu situaciju. Nećemo odustati od naše namjere da se državni novac troši na kvalitetan i odgovoran način, i da se promjene vide na terenu.




Posjeta : 1074