1
U trećoj utakmici grupe "C" Evropa kupa u Palermu Crna Gora - Njemačka 14:4
"Ajkule" ubjedljivo - izborile završnicu!

    -Htjeli smo da se plasiramo na završni turnir i dobijemo još tri teške provjere i uspjeli smo u tome. Završni turnir će dati jasniju sliku o tome gdje smo u ovom momentu. Nadam se da ćemo biti kompletni za taj turnir kako bi vidjeli koliko možemo. Bilo je oscilacija u Palermu, ali ispunili smo očekivano i možemo u neku ruku biti zadovoljni - istakao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je večerašnjom ubjedljivom pobjedom nad Njemačkom 14:4 izborila plasman na završni turnir Evropa kupa.

- Otvorili smo meč onako kako smo se dogovorili i nijesmo popuštali do kraja. Deset razlike, jako dobar rezultat, mislim da je trebalo tako da počnemo i protiv Italije. Šta je tu je, zadovoljni smo zbog prolaska na završni turnir, čeka nas teška grupa u Budimpešti, ali daćemo sve od sebe – ističe Đuro Radović, a slično je razmišljao i iskusni Dragan Drašković koji se golgeterski istakao u meču sa Njemcima.
- Juče nijesmo bili na potrebnom nivou protiv Italijana, a dosta je razloga za to. Najvažnije je ipak da smo se plasirali na završni turnir što nam je bio cilj. Na nama je da pokažemo na završnom turniru da imamo kvalitet da igramo sa svima i da se spremimo za Evropsko prvenstvo koje nam je glavni cilj.
"Ajkule" će na završnom turniru premijernog izdanja Evropa kupa, koji je na programu od 5. do 8. aprila, igrati u grupi B sa Srbijom, Hrvatskom i Francuskom. U grupi A igraće Italija, Mađarska, Španija i Grčka.

NJEMAČKA - CRNA GORA 4:14 (1:3, 0:5, 2:4, 1:2)


Sudije: Šejpers (Holandija), Ahladiotis (Grčka), Igrač više: Njemačka 11 (2), Crna Gora 10 (7). Peterac: Crna Gora 1 (1)

Njemačka: Šinkel, Strelezkij, Van der Boš 1, Ribel 1, Korbel 1, Juengling, Ilinger, Zek, Stam, Šulc, Restovic, Ajdner 1, Gec.

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan, Banićević 1, Petković 1, Đuro Radović 2, Aleksandar Radović 2, Drašković 5, Ukropina 1, Ivović 1, Mišić 1, Vidović, Murišić, Šćepanović.




Posjeta : 1163