1
Veuve Clicquot Business Woman Award za najuspješniju poslovnu ženu godine u Crnoj Gori
Najuspješnija poslovna žena - Dejana Ponoš!

    Dobitnica Veuve Clicquot Business Woman Award za najuspješniju poslovnu ženu godine u Crnoj Gori je direktorica Arhimeda Dejana Ponoš.

Ovo je odluka tročlanog žirija u sastavu: predsjednica Marina Banović – Džuver, Nikola Vukčević i Snežana Burzan.
– Nagradu nisam očekivala. Ovo je za mene stvarno bilo iznenađenje. Biti žena u menadžmentu u Crnoj Gori nije nimalo lako. Pomiriti posao i držati porodicu na prvom mjestu je prava nauka i pravo umijeće, ali žene to mogu. Što kaže moja kćerka: ,,Mama može sve!” Mislim da će žene mijenjati korporativni svijet i dati mu ljepši izgled – kazala je Ponoš za MNE magazin nakon proglašenja večeras u hotelu ,,CentreVille” u Podgorici.
Dodala je da ne bi bila tu da nije bilo njenog tima, porodice i klijenata.
Ovogodišnja dobitnica Dejana Ponoš nalazi se na čelu kompanije Arhimed, gdje sa svojim timom zadnjih osam godina elektronski arhiviraju medijske objave. Magistarka je poslovnog upravljanja i marketinga i apsolventkinja poslovne psihologije.
Osim nje nominovane su bile direktorica Instituta Konfučije na Univerzitetu Crne Gore Milena Đukanović, predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore Edita Dautović i direktorka za poslovanje sa pravnim licima u Hipotekarnoj banci Ana Golubović.
Marina Banović – Džuver, ujedno dobitnica prošlogodišnjeg priznanja za najuspješniju ženu godine, istakla je da je bio problem izabrati četiri dame, jer ,,u Crnoj Gori ima puno žena koje zavređuju pažnju”.
-Nije nam bilo lako – rekla je Banović – Džuver uručujući nagradu Dejani Ponoš.
Senior marketing menadžerka ispred kuće Veuve Clicquot Marija Ivleva kazala je da je privilegija što je danas drugi put uručena ova nagrada u Crnoj Gori.
– Veuve Clicquot Business Woman Award je odavanje počasti i Madam Kliko koja je bila velika, fascinantna žena. Kad je ostala udovica u 27. godini, preuzela je poslovanje i postala je prva žena na čelu kompanije. Bilo je teško u to vrijeme. Ova nagrada osnovana je 1972. godine i divno je što inspiše žene i danas – rekla je Ivleva.
Nagrada Veuve Clicquot svojevrsni je Oskar i priznanje svim snažnim damama koje krasi preduzetnički duh i hrabrost, kakva je odlikovala i Francuskinju Madam Kliko.
Veuve Clicquot Business Woman Award održava se i u regionu (Hrvatska, Crna Gora, Srbija i Slovenija), a koncept nagrađivanja podrazumijeva da se sve finalistkinje zemalja učesnica okupe na finalnoj dodjeli i proglašenju, koje će se ove godine održati 29. novembra u Zagrebu, u hotelu „Esplanade“. Nakon toga, pobjednica će imati izvanrednu priliku da učestvuje na završnoj večeri u Francuskoj, u gradu Reims, zajedno sa pobjednicama svih zemalja u kojima se dodjeljuje ova prestižna nagrada.
U muzičkom dijelu programa nastupila je Nina Žižić.
Organizator je Energy Star International.




Posjeta : 1575