3
Crna Gora izabrala predstavnika za 60. "Eurosong"
Knez poručio - daće sve od sebe!

    Na jubilarnom 60. Eurosongu dogodine u Beču Crnu Goru predstavljaće Nenad Knežević Knez - objavila je danas Radio-televizija Crne Gore, a on je poručio da mu dodatan pritisak stvara odličan prošlogodišnji nastup Sergeja Ćetkovića.

Nijesam bio toliko iznenađen pozivom da predstavljam Crnu Goru na Eurosongu, jer je poznato da sam pasionirani ljubitelj tog takmičenja“, kazao je Knez.

Naglasio je da će konkurencija ove godine biti izuzetno žestoka, jer se, pored nekih evropskih zemalja koje su dugo odsustvovale sa Eurosonga, zemlje Balkana vraćaju „u igru“.

Knez je rekao da dodatni pritisak stvara to što je prošle godine Sergej Ćetković postavio visoke standarde plasmanom u finale, kao i da će se konsultovati s njim oko svog nastupa na Eurosongu.

- Daću sve od sebe, sav svoj profesionalizam, iskustvo i znanje. Nadam se kompoziciji koja će predstaviti Crnu Goru na pravi način - objasnio je on.
Knez je najavio okupljanje odličnog tima, ali je naglasio da finansijska situacija nije sjajna.
- Nijesmo baš pri parama, više se snalazimo preko ličnih poznanstava, ali ćemo raditi vrijedno kako bi sve bilo kako treba - smatra on.
Poznati pjevač je objasnio da još uvijek nije odlučio kakva će biti pjesma, ali da su balade balkanskih pjevača prethodnih godina bolje prolazile na Eurosongu.
- Nije isključena ni neka brza „keč“ pjesma, ali ćemo to još vidjeti - rekao je Knez,naglasviši da će se više truditi da stvori nešto dopadljivo Evropi, jer su se autori s ovih prostora ranije možda trudili da animiraju Balkan.
Pjevač je rekao da ozbiljno razmišlja o tome da pjeva na engleskom jeziku, koji dobro govori, ali da to nije definitivno odlučeno.


Podrška Javnog servisa


Predstavnik RTCG Ivan Maksimović je naglasio da je Javni servis prošle godine imao obimne aktivnosti da organizuje odlazak Sergeja Ćetkovića na Eurosong, te da takva podrška neće ni ovog puta izostati.
- To takmičenje je sjajan način za promociju Crne Gore - smatra on.
Šef crnogorske delegacije na Eurosongu Sabrija Vulić naglasio je da je posebno zadovoljstvo što će našu zemlju i ove godine predstavljati jedna regionalna zvijezda, rekavši da je u opticaju kao predstavnik Crne Gore na ovogodišnjem takmičenju bila i grupa "Perper".




Posjeta : 1518