0
Royal Music Fest, posvećen Dinu Dvorniku, počinje večeras na Ljetnjoj pozornici ispod Orlovog krša
Takmičenje otvara - "Rock In Peace"!

    Treći Royal Music Fest, koji je ove godine posvećen kralju fanka Dinu Dvorniku, počeće večeras na Ljetnjoj pozornici ispod Orlovog krša.

Takmičarski dio otvoriće predstavnici Crne Gore, nikšićki bend Rock In Peace. Oni će pored tri svoje numere odsvirati i pjesmu Dina Dvornika "Zašto praviš slona od mene".
Nakon njih, prvi put na Cetinju sviraće sastav Pogrešila roda. Nastup u Prijestonici iskoristiće da promovišu numere koje će se naći na njihovom prvijencu, a za zadatak dobili su da obrade Dvornikovu "Afriku".
Sastav iz Kosovske Mitrovice Omnibusi ne samo da će predstaviti nove pjesme, već i nove članove i nov zvuk, a takođe će odsvirati "Ti si mi u mislima".
Četvrti u takmičarskom dijelu nastupiće Rolin Humes kojima će ovo biti prvi put u istoriji benda da sviraju obradu, a potudili su se da u svom ruhu naprave "Neću da znam za nikog osim tebe". Takmičarski dio zatvoriće slovenački bend MaryJane, koji iako postoji kao dvojac na Cetinje dolaze sa čitavim bendom. Pored svojih numera sviraće i Dvornikov hit "Ritam moj". Nakon takmičarskog dijela, prvi put u Prijestonici sviraće Vlada Divljan u pratnji Ljetno kino big benda.
Već sjutra publici će se u okviru takmičarskog dijela predstaviti The Bangcocks, Epten, Hulahoop i Silente, dok će u revijalnom dijelu svirati niška Galija.
- Pet najbolje ocijenjenih bendova iz dvije polufinalne večeri nastupiće u finalu,a ukoliko se desi da dva benda imaju isti broj bodova, u finale prolazi onaj čija je obrada bolje ocijenjena - saopštili su organizatori.
Festival će koncertom zatvoriti Hlado pivo.
Sve tri večeri festival koji organizuje agencija Comfortably Numbs i Prijestonica Cetinje, počinje u 20 i 30 sati, a ulaz je slobodan.




Posjeta : 1577