1
Njene blagodeti su nebrojene
Jagoda - saveznica ljepote i zdravlja!

    Blagodati jagode su nebrojene, osim što ima izrazito malo kalorija (porcija od osam jagoda ima samo 150 kalorija) odličan je saveznik za ljepotu i zdravlje kože.

Budući da čisti i njeguje kožu te je, zahvaljujući vitaminu C i A održava glatkom i napetom, biće dovoljno da jednom do dvaput nedjeljno stavite na lice jagode izrezane na kolutiće, ili od njih načinite kašastu masku, koju ćete posle isprati prvo mlakom, a zatim hladnom vodom.
Trljate li njima zube, uklonićete zubne naslage i zube učiniti bjeljim.
Žensku populaciju sigurno će razveseliti podatak da jagode mogu pomoći u borbi protiv celulita. Naime, vitamini C i A su antioksidansi, a oni usporavaju starenje i gubitak elastičnosti tkiva, uništavaju slobodne radikale, pa će redovno konzumiranje jagoda ubrzati cirkulaciju i pomoći u borbi protiv tog mrskog neprijatelja mnogih žena.
Vodite li, pak, upornu bitku s viškom kilograma, bićete srećni da čujete kako jagode ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit, a niskokalorične su.
Ukoliko želite, možete probati i jedan od ova tri predloga maski za lice:
Jagoda i med - 2-3 kašičice pirea jagode pomiješajte sa jednom kašičicom meda. Nanesite smjesu na lice, a zatim isperite nakon 20 minuta. Učinite to jednom ili dva puta nedjeljno kako bi dobili blistavu kožu.
Jagoda i limun - Kombinacija limuna i jagode je vrlo dobra za lice. Uzmite pola šoljice pirea jagoda i onda iscijedite limun u njega. Nanesite mješavinu na lice i ostavite 10 minuta. Isperite i vaša koža će biti lijepa i glatka.
Jagoda i jogurt - Uzmite 3-4 kašičice pirea jagoda i pomiješajte ga sa 1-2 kašičice jogurta. Nanesite ga na cijelo lice i isperite nakon 15 minuta. Nježno masirajte kožu nakon pranja. Jagoda će učiniti da vaše lice izgleda mlađe.





Posjeta : 1650