2
Predstava CNP nagrađena na 30. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom
"Očevi"su - osvojili Gran pri!

    Predstava “Očevi su grad(ili)”, autorski projekat Borisa Liješevića, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, osvojila je Gran pri za najbolju predstavu u cjelini na 30. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom.

U takmičarskom dijelu Festivala, po izboru selektora Vlada Keroševića, učestvovalo je osam predstava, pet iz BiH, i po jedna iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Publici u Brčkom predstavili su se East West Centar Sarajevo, Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba, Crnogorsko narodno pozorište, HNK iz Mostara, Narodno pozorište Sombor, Kamerni teatar 55 iz Sarajeva, Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke i Narodno pozoriše Zenica.
Žiri Festivala koji čine Almir Bašović, teatrolog iz Sarajeva, Nebojša Bradić, reditelj iz Beograda i Branka Cvitković, glumica HNK iz Zagreba, jednoglasno su odlučili da Gran pri za najbolju predstavu u cjelini dodijele Crnogorskom narodnom pozorištu za predstavu “Očevi su grad(ili)”.
Dramaturškinja predstave „Očevi su grad(ili)“ je Stela Mišković, saradnik na tekstu Milena Lubarda Marojević, kompozitor Aleksandar Kostić, kostimografkinja Ivanka Vana Prelević.
U predstavi igraju Ana Vujošević, Dušan Kovačević, Dragan Račić, Emir Ćatović, Gorana Marković, Gojko Burzanović, Jadranka Mamić, Kristina Stevović, Mišo Obradović, Momo Pićurić, Nada Vukčević, Olivera Vuković, Petar Burić, Radmila Božović, Srđan Grahovac, Stevan Radusinović, Slobo Marunović, Slavko Kalezić, Zoran Vujović i Žaklina Oštir.





Posjeta : 1824