2
Humani lopov u Indoneziji
Prekinuo pljačku da - nahrani bebu!

    Lopov je prekinuo pljačkanje kuće da bi nahranio bebu koja je plakala. Koek Mista i četvorica drugih muškaraca je provalilo u dom u Tangarangu, 20 milja od prijestonice Indonezije – Džakarte, naoružani pištoljima, mačevima, noževima.

Ali Mista se zabrinuo kada se beba probudila plačući nakonšto su vezali majku i dadilju.
Koek je rekao indonezijskim novinarima da su on i njegovi saučesnici provalili u kuću u ranim jutarnjim satima tako što su se penjali preko zida.
- Spremačica se probudila, pa sam joj zapušio usta i potom joj vezao ruke i noge. Zalijepio sam joj izolir traku preko usta - rekao je on.
- Bile su dvije spremačice, ali se druga nije probudila, pa smo je ostavili da spava.
Gospođa Leva koja je vlasnica kuće se probudila i ugledala kriminalce u sobi. Vrištala je, a oni su uperili pištolj u nju i vezali je, a metež je probudio njenog malog sina.
Mista je policiji u Džakarti, gdje se suočava sa 10 godina zatvora rekao: “Tražio sam od njegove majke da mi kaže kako da zaustavim plakanje. Rekla je da moram da mu dam mlijeko. Dao sam mlijeko i ljuljao ga. Nedugo zatim beba je zaspala i vratio sam ga u krevetac. Imam dijete pa zna kako da uspavam bebu.”
Pljačkaši su pobjegli sa plijenom od 5000 dolara, ali četvorka je kasnije uhapšena, a jedan je ubijen u okršaju sa policijom.




Posjeta : 1666