0
Čak i manji problemi u spavaćoj sobi mogu poslužiti kao signal za srčane bolest
Erekcija - signal za srčane bolesti!

    Čak i manji problemi u spavaćoj sobi mogu poslužiti kao signal za srčane bolesti, zaključila je nova australijska studija provedena na čak 95 000 ljudi. Osim signalizacije za loš rad srca, erektilna disfunkcija takođe može ukazati na povećani rizik od umiranja.

- Otkrili smo da muškarci s erektilnom disfunkcijom imaju veći rizik od srčanog udara, srčanog zatajenja i problema sa srcem. Rizik za oblijevanje od srčanih bolesti i prerane smrti porastao je skladno težini disfunkcije kako u muškaraca bez istorije kardiovaskularnih bolesti tako i onih s istorijom - kazala je voditeljica studije Emily Banks.
Naučnici naglašavaju da bi intimni problemi u budućnosti mogli postati koristan marker koji liječnicima pomaže predvidjeti rizik od srčanih problema.
- To je vrlo osjetljiva tema, ali ljudi ne bi trebali patiti u tišini jer postoje učinkoviti tretmani kako za erektilnu disfunkciju tako i kardiovaskularne bolesti - kaže Banks.
Problemi s erekcijom su vrlo česti. Jedan od pet muškaraca nakon navršene 39. godine pati od umjerene ili teške erektilne disfunkcije, piše Medical Daily.




Posjeta : 1690