1
Izbori 2012.
Borba za – opozicione fotelje!

    Za nedavno raspisane parlamentarne izbore, zakazane za 14. oktobar, predizborna utakmica još nije nije ni počela, a već sada sve je jasno – biće to borba za – opozicione fotelje! “Izgleda šašavo”, ali tako je!

Novi politički subjekti u predizbornoj trci biće “Pozitivna Crna Gora”, “Pravedna Crna Gora” i – “Demokratski front”. Upravo “front” je “izvađen iz rukava” kao “džoker” koji će, najzad, smijeniti dvije decenije nesmjenjivu vlast.
Iza tako zvučnog i demokratskog imena kriju se vječiti gubitnici – “Pokret za promjene” i “Nova” i njihovi bučni, ali neučinkoviti lideri – Nebojša Medojević I Andrija Mandić. “Front” koji treba da demokratizuje Crnu Goru, raskrinka organizovani criminal I ubrza integracije u EU “ojačan” je bivšim ambasadorom bivše zajednice Miodragom Lekićem, koji je prihvatio ulogu lidera.
Sve je to legalno, legitimno i …providno! Prvi korak “jurišnika na vlast” bio je – pokušaj slabljenja najjače opozicione partije. U tome im pokušavaju pomoći gubitnici I u svojoj partiji, SNP – Predrag Bulatović i Milan Knežević. “Reprezentaciji gubitnika” nije se pridružio lider SNP Srđan Milić. Naravno, bio je I on za objedinjavanje svih koji su protiv režima, ali prozreo je “šta se iza brda valja”.
- Odbijanjem saradnje sa SNP kao najjačom i najorganizovanijom opozicionom političkom partijom, rukovodstvo Demokratskog fronta dalo je osnov za sumnju da im primarni politički cilj nije rušenje režima Mila Đukanovića na narednim izborima, već su , izgleda, kao svoj cilj projektovali pokušaj urušavanja SNP. Ovo potvrđuje činjenica da rukovostvo Demokratskog fronta na jednoj strani uporno odbija koaliciju sa SNP, a istovremeno priziva funkcionere i članove SNP da kao pojedinci pristupe Demokratskom frontu – zaključio je (ne samo) Odbor SNP Glavnog grada
Ne treba biti politički analitičar pa zaključiti da “DF” nije nikakav demokratski front za bolje građana i Crne Gore, već da su “DF” dobre (opozicione) fotelje koje obezbjeđuju još jedan lagodan mandat, dobro plaćen i bez odgovornosti.
Bez upuštunja u dublju analitiku, dovoljno je podsjetiti na rezultate parlamentarnih izbora iz 2009. Tada je sadašnja vlast osvojila 48 mandata, SNP 16, “Nova” osam i “PzP” pet mandata. Jednostavna računica govori da “dva loša (ne) ubiše” SNP, a kamoli vladajuću koaliciju. Dakle, “DF” – dobre fotelje, sve u ime građana! Koliko god da je vlast loša, opozicija je gora!
Ko zna zašto je ovo dobro! “Vrijeme je majstorsko rešeto”!




Borislav Čukić

Posjeta : 2387