0
Studentkinja iz Vranja preminula, najvjerovatnije, zbog posledica anoreksije
Slikala svoje - nestajanje!

    Studentkinja M. J. (24) iz Vranja, koja je preminula, najvjerovatnije, zbog posledica anoreksije, biće sahranjena sjutra u 13 na Novom groblju u Nišu.

Brojne kolege i poštovaoci njenog rada su se okupili na izložbi u Paviljonu u Tvrđavi. U svojim radovima često je predstavljala kako anoreksija utiče na tijelo, te je i jedna postavka upravo oslikala postepeno mršavljenje i nestajanje djevojke, da na kraju ostanu samo haljina i cipele.
- Sve je bilo iznenada i brzo, niko nije očekivao. Sve kolege i profesori su razgovarali s njom i govorili joj da uzima više hrane. Nemamo objašnjenje kako je uopšte došlo do tog njenog poremećaja u ishrani, jer ona uopšte nije željela da tako izgleda. Nije bila od onih djevojaka koje bi sve uradile da bi izgledale kao manekenka. Ona je bila drugi tip, obožavala je ono čime se bavi, a to je umjetnost. U jednom trenutku činilo nam se kao da se već oporavila jer je bila puna energije i svi smo bili zapanjeni koliko je radila oko diplomskog - priča Milan Dejanović, kolega preminule devojke.
Sumnja se da je M. J. preminula od posledica anoreksije, ali će konačne rezultate dati Institut za sudsku medicinu u Nišu. M. J. juče je pronađena mrtva u iznajmljenom stanu u Cetinjskoj ulici u Nišu. Svršena studentkinja diplomirala je prije nekoliko dana na Fakultetu umetnosti u Nišu.



alo

Posjeta : 1890