0
Politički „prelazni rok“ u Andrijevici
Medojević pljuje – po sebi!

    Odbornik SO Andrijevica, dojučerašnji član „Pokreta za promene“ Uroš Ćukić odlučio je da napusti „PzP“ i da zadrži odbornički mandat. Najavio je i mogućnost razgovora o povratku u DPS, što bi dovelo do promjene vlasti u opštini. Ovim činom Čukić nije „otkrio toplu vodu“, nije ni prvi ni posljednji koji je to uradio. Iako ovim činom nije prekršio zakon, iz „PzP“ su najavili krivičnu prijavu protiv njega i DPS „za političku korupciju“. I to je legalno i legitimno. Međutim, presedan je da je sada već bivši član „PzP“ iz tog „Pokreta“, dojučerašnje „NVO“, unaprijed osuđen, a apsurd je da je lavinu uvreda na Čukićev račun uputio neko ko bi na to posljednji imao pravo, niko drugi nego lider „PzP“ Nebojša Medojević, „politički troznak“ čiju smo (ne)dosljednost upravo tako davno komentarisali još prije sedam godina!

- Čukiću, fukaro, izdajniče i lopove, vrati mandat, otkrićemo ko ti je nudio pare da izdaš „PzP“, opoziciju i tvoju porodicu, završićeš u zatvoru, gdje je i mjesto korumpiranim skotovima... – drznuo se Medojević da preko „Facebooka“ vrijeđa Čukića i da mu prijeti!
Još jednom je „politički Iznogud“ pokazao koliko mu je stalo do vlasti. Iz gubitnika svih dosadašnjih parlamentarnih izbora progovorio je „zemunski klan“, kojem je i bio veoma blizak.
Ovi redovi nijesu odbrana prezimenjaka, da znam nije mi ni rođak, već su isprovocirani uličarskim rječnikom „eksperta za sve“ koji zaboravlja da je neko mnogo umniji rekao da riječi više govore o onome ko ih izgovara nego o onome kome su upućene. Kako Medojević – što zbog nedosljednosti, što zbog neprimjerenog rječnika – ne zaslužuje ni jedan novi redak, ponavljamo komentar „Za dobitak – troznak“, koji će podsjetiti na koga padne kada neko pljuje iznad sebe i šta je lider „PzP“ govoreći o Čukiću rekao – o sebi!
23.04.04
Kako je lider Grupe za promjene postao najpopularniji u Crnoj Gori
ZA DOBITAK - TROZNAK!
   Sjedjeti na dvije stolice, zaokružiti na izbornom listiću dva kandidata ili igrati troznak na sportkoj prognozi - prvo nije (ne)moguće, a drugo i treće niti je moguće niti je dozvoljeno. Jednostavno, neregularno je i nevažeće. Izuzetak, koje potvrdjuje pravilo, je Nebojša Medojević, lider Grupe za promjene.
   Nesporno medijska ličnost broj jedan i najpopularniji u Crnoj Gori, kako pokazuju istraživanja CEDEM, po sistemu "izgleda šašavo, ali ne boli" već duže uspijeva u tome.
   Oni koji nemaju "kratko pamćenje" lako će se prisjetiti "minulog rada" i "radnog staža" Medojevića.
   Kada je to bilo lagodno bio je pri Vladi i o njenom trošku izučavao iskustva tranzicije i privatizacije u zemljama u okruženju. Pošto je "pokupio svo znanje ovoga svijeta" i preko noći izrastao u eksperta, Medojević je iskoristio dva mini prelazna roka. Malo je bio sa liberalima, a malo sa SDP. Kako ni to nije zadovoljilo njegove apetite - Eureka! "Vladin učenik" našao je utočište u nevladinom sektoru i postao njen najgrlatiji kritičar. Uz pomoć donatora, izgovarajući krupne riječi o kriminalu i korupciji vlasti i sve ono što lako prolazi kod naroda, koji zbilja živi na ivici egzistencije, izvršni direktor GZP za prelaznu vladu nalazi istomišljenike u SNP i SNS.
- Vladu eksperata želi i većina gradjana - dolazi do zaključka GZP ispitivanjem (grupe) javnog mnjenja. "Sa stanovišta PARTIJSKE preferencije najveći broj zagovornika ideje ekspertske vlade je medju pristalicama GRUPE ZA PROMJENE -76,2 odsto"...
   E, ovdje se začarani krug zatvara. Prvo su, izgleda, strani donatori shvatili da finansirajući GZP, ne odobravaju grantove istinskoj NVO. "Shvatajući", bolje rečeno, otkrivajući sopstveni konflikt interesa ( inače, omiljenu mu temu) lider NEPROFITNE i NEPOLITIČKE GZP, (ne)zvanični ekspert za sve i (ne)zvanični lider opozicije nazad više ne može! Rezultati koje je postigao fingirajući NVO i svakodnevno kritikujući vlast, doveli su ga "na crtu", a na nju se ne može bez jasne ponude. Osim što je deklarativno ponudio prelaznu vladu i "samostalnu Crnu Goru prihvatljivu za sve"(!?) i što najavljuje projekat "Osnovi održivog razvoja Crne Gore", Medojević nema konkretne prijedloge za pitanja državnog statusa, crkve, jezika... Po njemu, to sada nije interesantno (!) a Rade Bojović, analitičar CEDEM, ukazuje da je Medojeviću popularnost porasla upravo zahvaljujući izbjegavanju ovih vrućih tema. "Po strukturi GZP vidimo da su oni jednom nogom u EU, a drugom u Ševeningenu" - ukazuje Bojović.
   Bilo kako bilo, uprkos navedenim plusevima koje je stekao u javnosti, prvi čovjek GZP, ako hoće u regularnu izbornu trku, moraće da ponudi argumente za parlamentarne izbore i - konkretan program! Vrijeme je da zaigra "fiks", ili "duplu šansu"(koaliciju sa prosrpskim strankama) a "majstorsko rešeto" i eventualni izbori pokazaće da li je to dobitna kombinacija, ili će "fiks" biti kiks.
   Jednostavno, "troznak" nije dozvoljen, a samozvanac može uspješno da igra samo na sceni CNP!




Borislav Čukić

Posjeta : 2153