2
Jutarnji seks je višestruko koristan
Seks prije kafe? Da!

    Jutarnji seks je višestruko koristan i za muškarce i za žene, pokazala su istraživanja sprovedena u Velikoj Britaniji.

Još uvek niste "oči otvorili", baškarite se u zajedničkom krevetu, do vremena ustajanja ostalo je još pola sata... Iskoristite to vreme za fantastični jutarnji seks, piše "Dejli mejl".
Ovakav početak dana ima mnoštvo pozitivnih efekata, koje ćete osjećati cio dan, kaže Debi Herbenik, autorka knjige "Zato što mi prija".
Jutarnji seks u polupospanom stanju će vas razbuditi, i podstaći lučenje oksitocina, hemikalije koja poboljšava vaše raspoloženje, optimizam... Takođe povećava imunitet, i podstiče proizvodnju antitijela koja vas štite od infekcija.
- Doživljavanje orgamza takođe će vam povećati nivo estrogena, koji je važan za izgled kože, kose i noktiju. Samim time, bićete i ljepši, a ne samo srećniji nakon jutarnjeg seksa - kaže Herbenikova.
Terapeutkinja Džejn Grin čak smatra da je zgodno što ujutru nemate previše vremena za seks.
- Nekoliko minuta nakon što ste se probudili su idealni za seks na brzaka. Dok spavate, hormoni se gomilaju i u muškarcima i ženama, tako da je fizička osjetljivost veća. Pored toga, nemate vremena, pa ćete imati prijatan osećaj uzbuđenja zbog žurbe i adrenalina - objasnila je ona.





Posjeta : 1671