2
Cvijetom da ti kažem
Orhideja zavodi - jasin obara s nogu!

    Jeste li ikada razmišljali o govoru cvijeća? Darivanje cvijeća, osim što je gesta dobre volje, pažnje i poštovanja, u pravilu nosi i poruku. Stara škola kavaljera vrlo dobro je poznavala rječnik cvijeća i pažljivo birala vrstu, boju i količinu... Ako volite primati i darivati cvijeće, vrlo je važno znati kakav ćete cvijet u kojoj prilici i kome odabrati za dar.

Evo savjeta s Tutto Gratis o tome kako darivati cvijeće, kako ga odabrati, u kojoj boji te kako ga uručiti.
Želim razgovarati s tobom - govori svaki cvijet od kale i hrizanteme do ljiljana, jaglaca i orhideje. No, o čemu govore?
Bijelo cvijeće simbolizira nadu i sreću, tako da će to biti vrlo lijep dar prijateljima koji su upravo dobili dijete i čestitate im na novom životu.
Hrizantema je cvijet koji mijenja značenje zavisno o dijelu svijeta. U Italiji je to cvijet kojim se opraštaju od mrtvih, u Kini i Japanu predstavlja vitalnost, radost i mir i poklanja se nevjestama.
Ljiljani su izraz iskrene ljubavi i prijateljstva. Idealan dar muškarcima i ženama.
Orhideje su prekrasne, a zbog oblika i boje smatraju ih afrodizijakom. Njihovo značenje je senzualnost, šarm, sofisticiranost i elegancija. To je cvijet za zavođenje.
Jaglaci, omiljen cvijet mladih, simbol bezbrižnosti i prve ljubavi.
Cvijet kestena molba je za oproštaj no kako baš nisu zastupljeni u cvjećarnicama, baš kao ni molbe za oproštaj u stvarnom životu, uz tu poruku može ići bilo koji lijep cvijet - ako ima dobre volje.
Grančica žute akacije poručuje kako vam je neko skrivena ljubav, a jasmin da ste oboreni s nogu .
Cvjetovi kale nose poruku da ste divni poput njih, geranijem se zaklinjete na vječnu ljubav, a listom vinove loze pozivate na izlazak.
Potočnice su mali podsjetnik i onaj ko vam ih je poklonio želi da mislite na njega.
Ako baš i niste zainteresirani za ponovni susret, možete odgovoriti grančicom zimzelena, bora ili sličnog, što znači: Čuvaću te u lijepoj uspomeni!





Posjeta : 1759