0
N astupom Zdenke Kovačiček sinoć završen “Petrovac Jazz & Blues Fest 2010”
Uživali poklonici - jazza i bluesa!

    Petrovac je i ove godine bio stecište poklonika jazz i blues muzike.Mnogobrojni gosti tri dana su uživali uz predivne zvuke eminentnih muzičara iz regiona i Evrope koji su virtuznim izvodjenjem pokazali svoje kvalitete. Sam čin zatvaranja pripao je sjajnoj Zdenki Kovacicek i njenom bendu iz Hrvatske sa programom,,Tribute Janis Joplin,,. Za vrijeme festivala priređena je i izložba fotografija mlade umjenice iz Cetinja Andjele Jovetić - ističe direktor “Petrovac Jazz & Blues Fest 2010” Vinko Mihajlović

- Na festivalu je nastupilo preko osam bendova sa preko 40 izvodjaća. Otvorili su gaFilip Gavranovic i Vjera Nikolic iz Crne Gore sa predivnim programo. Užitak je natsavio duo iz Austrije Michaela Rabitsch i Robert Pawlik, kao i Balkan Jazz Collective. Gosti iz Makedonije zatvorili su program prve večeri festivala. Drugog dana festival je nastavljen uz sjajne melodije dua iz Madjarske "Cirkusz Ka", da bi potom andjeoski glas Age Zarjan i njenog benda iz Poljske ostavili mnogobrojne posjetioce bez daha a ujedno i uveli u jedan dobar pred zavrsetak druge noži festivala gostima iz Austrije - virtuozu na klavijaturama Gerdu i njegovom sastavu ,,Key Trio,,Zadnje veceri, kao i predhodne dvije, sala "Kastela" bila je prepuna u išćekivanju gostiju iz Srbije ,sastava "Eyot" ,koji je svojom fuzijom očarao publiku - prenosi impresije Mihajlović sa festivala koji je održan od 31. avgusta do 2. septembra.
- I ove godine kvalitetnim programom "Petrovac Jazz Festival opravdao je postojanje i svoje mjesto na karti evropskih Jazz Festivala - zaključuje Mihajlović i napominje da su organizaciju “Petrovac Jazz & Blues Fest 2010” i ove godine pomogli Opština Budva,Turisticka Organizacija Budve,Budvanska Rivijera,Ambasada Poljske i Ambasada Austrije,kao i mnogi prijatelji festivala.





Posjeta : 1694