2
Izuzetno bogat program u sjenci oskarovca
Stigao glavni gost - Freeman!

    Izuzetno bogat program na ovogodišnjem Sarajevskom filmskom festivalu juče je potpuno zasjenio dolazak glavne zvijezde festivala, oskarovca Morgana Freemana. On će u Sarajevu provesti nekoliko dana, a upravo će njegovo posljednje ostvarenje, film “Invictus”, u kojem glumi Nelsona Madelu, u subotu i zatvoriti 16. SFF.

Kiša kvari sve planove

Tokom boravka u Sarajevu Freeman će se susresti i s mladim filmskim profesionalcima iz regije, učesnicima Sarajevo Talent Campusa, a za nedjelju je predviđen njegov odlazak na Dubrovnik Film Meetings. Nasmijani i opušteni Freeman u Sarajevo je, čini se, donio i sunčano vrijeme. Organizatori se već danima muče zbog loših vremenskih uslova, koji su ih primorali da gotovo sve projekcije iz otvorenih ljetnih kina prebace u zatvorene prostore. Vremenska prognoza je zato najtraženija informacija ovih dana u Sarajevu, a organizatori se nadaju da će barem posljednja tri festivalska dana proći bez kiše. Problema s posjetom projekcijama nema, a posebno velik interes vlada za glavni takmičarski program i “ljetno kino”, u kojem se prikazuju nova hollywoodska ostvarenja. Publika je već imala priliku da vidi više od polovine filmova koji se takmiče za “Srce Sarajeva”.
Kako se moglo i očekivati, najviše interesovanja pobuđuju filmovi domaćih autora, “Sevdah za Karima” Jasmina Durakovića i “Jasmina” Nedžada Begovića iako je generalna ocjena da je konkurencija ove godine vrlo ujednačena. Upravo zbog toga stručni ocjenjivački sud, u neće imati nimalo lak zadatak.

Severina


Posebnu pažnju posjetilaca SFF privukla je Severina, koja se nakon vrlo posjećenog koncerta prošetala crvenim tepihom u pratnji svog dečka Slavka.





Posjeta : 1762