1
Nacionalni savjet za sprečavanje zloupotrebe droga
Protiv droge - mreža kancelarija!

    - Nužno je da opštine pruže svu potrebnu podršku za uspješno funkcionisanje kancalarija za prevenciju narkomanije i afirmišu njihove aktivnosti i iz oblasti prevencije bolesti zavisnosti - ukazao je danas Nacionalni savjet za sprečavanje zloupotrebe droga koji je usvojio informaciju o formiranju mreže opštinskih kancalarija za prevenciju narkomanije u Crnoj Gori, koje će funkcionisati po jedinstvenoj metodologiji rada.

Istovremeno, obavezan je Koordinacioni tim formiran u Ministarstvu zdravlja da u kontinuitetu koordinira aktivnosti ovih kancelarija i periodično o tome izvještava Savjet.
Nacionalni savjet prihvatio je inicijativu NVO "Bjelopoljski demokratski centar" da se u aktivnosti Savjeta uključi civilni sektor. Preporučeno je da Ministarstvo zdravlja u komunikaciji sa NVO opredijeli i osmisli te sadržaje, a nakon toga će se aktivnosti koordinirati sa opštinskim kancelarijama za prevenciju narkomanije i stvoriti uslovi za predlaganje njihovog predstavnika za člana Savjeta.
Preporučeno je Ministarstvu prosvjete i nauke da u školama kontinuirano i sihronizovano intezivira svoje edukativne programe, radionice i tribine u saradnji sa opštinskim kancalarijama i u skladu sa dinamikom školskog kalendara, te da na narednoj sjednici o svojim aktivnostima i predlozima obavijesti Savjet.





Posjeta : 2058