1
67. dodjela Zlatnih globusa u Los Anđelesu
Trijumfovao - "Avatar"!

    Film Džejmsa Kamerona osvojio je glavno priznanje - nagradu za najbolji film - na 67. dodeli Zlatnih globusa u Los Anđelesu.

Pored glavne filmske nagrade, "Avatar" je i Kameronu doneo priznanje za najboljeg režisera.
Nagrade za najbolje dramske glumce osvojili su Džef Bridžis ("Ludo srce") i Sandra Bulok ("The blind side").
Za najbolju komediju proglašen je "Mamurluk u Las Vegasu", dok su najbolje glumačke nagrade u toj kategoriji osvojili Robert Dauni Džunior ("Šerlok Holms") i Meril Strip ("Džuli i Džulija").
Najbolje sporedne uloge ostvarili su Kristof Valc ("Prokletnici") i Mo´Nik ("Precious").
Novinari akreditovani u Holivudu za najbolji strani film proglasili su "Bijelu traku" Mihaela Hanekea (Austrija), najbolji crtać je "Do neba", a najbolji scenario "Gore u vazduhu" Džejsona Rajtmana i Šeldona Tarnera.
Režiseru Martinu Skorsezeu uručeno je posebno priznanje za životno delo.
U kategoriji televizijskog programa, najbolja drama je "Momci sa Medisona", komedija "Radost".
Najbolji glumac u drami je Majkl C. Hol ("Dekster"), a glumica Džulijana Margulis ("Dobra supruga"). U kategoriji komedije pobijedili su Alek Boldvin ("30 rock") i Toni Kolet ("Ujedinjene države Tare"). Za sporedne uloge nagrađeni su Džon Litgou ("Dekster") i Kloe Sevinji ("Velika ljubav").
U kategoriji najbolje mini-serije ili TV-filma pobijedio je "Grey gardens", koji je donio i glumačku nagradu Dru Barimor. Za najboljeg glumca u miniseriji ili filmu proglašen je Kevin Bejkon, za "Taking chances".




Posjeta : 1753