2
Igrani film Darka Lungulova nagrađen na Međunarodnom festivalu u Fort Loderdejlu
"Nezavisni duh" za - "Tamo i ovdje"!

    Igrani film „Tamo i ovdje” reditelja i scenariste Darka Lungulova dobio je nagradu "Spirit of Independence Award" (Nezavisni duh) na Međunarodnom festivalu u Fort Loderdejlu (SAD), saopštio je danas beogradski producent „Kino kamera”.


„Tamo i ovdje” je prikazan u prepunoj sali legendarnog bioskopa „Sinema Paradizo”, a Lungulovu je nagradae uručena neposredno poslije projekcije filma, pošto neće biti prisutan na svečanoj dodjeli nagrada zakazanoj za 8. novembar.
Lungulov je izjavio da je to izuzetno priznanje za sve koji su nesebično radili na ovom filmu i doprinijeli da uprkos skromnim sredstvima „poraste” i postigne značajan uspjeh na svjetskim festivalima.
Festival u Fort Loderdejlu, koji se smatra jednim od najvažnijih na jugoistoku Amerike, održava se ove jeseni 24. put, a poznat je po predstavljanju najboljih filmova iz svjetske kinematografije i američke nezavisne produkcije.
Specijalni gost festivala je glumac Metju Broderik kojem će biti uručena nagrada za izuzetnu filmsku karijeru.
„Tamo i ovdje” se trenutno prikazuje u bioskopima u Srbiji. U novembru nastavlja svoj festivalski život na čak sedam internacionalnih manifestacija - u Ukrajini, SAD, Holandiji, Francuskoj, Grčkoj, Turskoj i Rusiji.




Posjeta : 1825