0
Performans Organizacije civilnog društva “NOVI HORIZONT” iz Ulcinja
“Živi zdrav život – živi bez droge"!

    “Živi zdrav život – živi bez droge" - slogan je performansa koji je, povodom 7. apeila - Svjetskog dana zdravlja, organizovala Organizacija civilnog društva “NOVI HORIZONT” iz Ulcinja da bi mladi, prije svega srednjoškolci, na kreativan način izrazili stav prema bolestima zavisnosti, o važnosti prevencije, te da bi skrenuli pažnju na ovaj ozbiljan problem lokalne zajednice. Namjera kampanje je bila da pomogne mladima da formiraju sistem vrijednosti koji će u svakom slučaju favorizovati zdrav način života.

- Značajno partnerstvo u ovoj aktivnosti pružili su Dom zdravlja Ulcinj, čiji su ljekari za vrijeme trajanja performansa odgovarali na sva pitanja kako adolescenata tako i njihovih roditelja, MUP – Ispostava Ulcinj, koji je sa timom iskusnih profesionalaca iz ove oblasti na veoma praktičan način, mladima objasnio šta su droge i kako one izgledaju, kao i Opština Ulcinj – Sekretarijat za društvene djelatnosti.
Akcija je podržana i od biohemijske laboratorije "ABA MEDICA" koja je prepoznajući značaj samog projekta, za ovu priliku obezbjedila odredjeni broj besplatnih testova za sve zainteresovane, kao i mogućnost stručnih konsultacija - ističu organizatori i napominju da je performans održan ispred Školskog Centra “Bratstvo jedinstvo” Ulcinj dio je šireg projekta koji se realizuje sredstvima odobrenim od Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću (2008).











Posjeta : 2103