0
Italijanski ansambl "Terra d'Otranto" na festivalu "Budva-grad teatar"
Sviraju na - antici!

    Italijanski ansambl "Terra d´Otranto", koji je violinista Dorijano Longa osnovao 1991. da bi izvodio djela 17. i 18. vijeka koristeći se originalnim ili vjernim kopijama antičkih instrumenata, nastupiće večeras na festivalu "Budva-grad teatar". Njihov koncert „Tarantula, Antidoti e Folie“ iliti „Protiv ujeda tarantule“ u "Modernoj galeriji" počinje u 21.

Ansambl je posebnu pažnju posvetio približavanju djela baroknih kompozitora iz Apulije i južne Italije široj publici. Prvi put u ovom vijeku izveli su djela Pijetra Migalija, Leonarda Lea, Gaetana Greka, Andrea Falkonijerija, Đirolama Melkarnea „Il Montesardo“, Domenika Sarija i drugih kompozitora. Bave se i istraživanjem tradicionalne muzike iz Salentea (Apulija), a fokus je dat ritualnim i terapeutskim činovima tarantizma. Na festivalima i konferencijama izvode ovu tradicionalnu muziku, a članovi ansambla i govore o ovoj temu.
Umjetnički osnivač je Dorian Longo, a nastupaju Emanuela Lići (glas, mala kitara), Nađa Ezpozito (recitat, glas, kastanjete, ples), Doriano Longo (violina, renesansna violina,dirigent), Luka Tarantino (španska kitara), Pjerluiđi Ostuni (teorba) i Roberto Čiga (udaraljke).





Posjeta : 1814