1
Odlukom Skupštine Glavnog grada sjutra će i zvanično biti osnovana ustanova za rehabilitaciju korisnika psiho-aktivnih supstanci
Protiv droge - druga "runda"!

- U cilju stvaranja uslova za izgradnju i opremanje ustanove, opredijeljena je lokacija za izgradnju objekta na Kakarickoj gori. Završen je i objekat, čija izgradnja je počela 2006. Time su obezbijeđeni uslovi za početak rada ustanove. Grad je ranije osnovao Kancelariju za prevenciju narkomanije . Smatrali smo da je to prva faza borbe protiv širenja te bolesti i toga zla koje postoji u svim savremenim društvima. Sada smo prešli na drugu fazu, a to je liječenje i resocijalizacija bivših korisnika. Objekat je od republičkog značaja, ali Podgorici kao glavnom gradu pripada i pravo, a i obaveza da prva krene u izgradnju jednog takvog objekta - naglasio je predsjednik Skupštine Glavnog grada, dr Đorđe Suhih uoči sjutrašnje sjednice gradskog parlamenta na kojoj će odbornici usvojiti Prijedlog odluke o osnivanju JU za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psiho-aktivnih supstanci.

- Kancelarija za prevenciju narkomanije ostvarila je program aktivnosti za prošlu godinu, ali i pored efekata preventivnog djelovanja, neophodna je saradnja pojedinaca, svih organizacija i zajedniuce u cjelini. Zajedničko djelovanje mora da bude kontinuirano, a u edukaciju neophodno je uključiti i roditelje, jer je njihova uloga uvijek od posebnog značaja. Sve što je u ingerencijama lokalne uprave, ovaj grad sigurno će učiniti da bi se zlo savremenog društva umanjilo u maksimalnoj mogućoj mjeri - ukazao je Suhih povodom informacije o realizaciji Programa za prevenciju narkomanije kod djece i omladine u Podgorici za 2007., o kojoj će odbornici raspravljati.
- Svjedoci smo velikog broja saobraćajnih nesreća koje su prouzrokovane i slabom sposobnošću rasuđivanja. U konačnom, nije ni bitno da li je to pod uticajem alkohola ili psiho-aktivnih supstanc, posledice mogu biti tragične. Zbog toga, obaveza svih nas je da se maksimalno uključimo i da onoliko koliko možemo pomognemo. Llokalna samouprava uvcijek čće poodržati takve projekte i programe - napomenuo je predsjednik Skupštine Glavnog grada.



B.Č.

Posjeta : 2106