0
Kupci veliku prednost daju prenosnim računarima
Laptop osvaja i stanove!

    KUPCI pri kupovini računara veliku prednost daju prenosnim računarima, a ne stonima iako je cijena stonih računara nešto niža, a performanse za istu cijenu su često puno bolje

Iz notebook centra Mikronis javljaju kako cijena pri odabiru kućnog računara nije glavni kriterijum, pa su stoga prenosnici zbog svoje mobilnosti, dizajna, dimenzija i raznih boja upravo pravi izbor za male vlasnike malih stanova, pa čak i većih koje vlasnici ne žele opteretiti velikim suvišnim predmetima.
"Stoni računar sastoji se od monitora, tastature, miša, te velikog kućišta, često i zvučnika, a u prenosniku su sve te komponente objedinjene u jednom uređaju. Očito je kako su kupci shvatili da im je u njihovom stambenom prostoru jednostavnije i praktičnije koristiti prenosni računar, pa se rješavaju starih računara, odnosno ´kanti´, kako ih popularno zovemo" - objasnila je Gordana Puhelek, direktorka notebook centra Mikronis.
Uz već navedeno, proizvođači prenosnih računara, skladno trendovima, pri dizajniranju i proizvodnji sve više pažnje obraćaju pažnju na njihovu namjenu. Tako na tržištu danas možemo pronaći i nešto veća prenosne računare koji u potpunosti pružaju sve što nudi i stoni računar, ali kao plus tu je jednostavna mobilnost.
Kao jedna od najbitnijih stvari prenosnih računara, navodi se njegov bežičan pristup internetu bilo gdje i bilo kada te umrežavanje sa drugim računarima, što ujedno smanjuje broj nespretnih kablova i žica koje smetaju u prostorijama te kući i stanu daju ljepši i uredniji izgled.





Posjeta : 1864