0
Tridesetogodišnja Amerikanka vozila pod utiocajem PCP i povrijedila 35 ljudi
Drogirana za volanom - kolima u masu!

    Amerikanka koja je za upravljač automobila sjela pod uticajem PCP (halucinogena droga), u subotu naveče u četvrti Anacostia, u jugoistočnom dijelu Washingona, automobilom je uletjela među grupu ljudi. U nesreći je povrijeđeno 35 osoba, od čega njih sedmoro teže, prenosi Fox.


Automobil nad kojim je tridesetogodišnja Tonya Bell izgubila kontrolu, brzinom od oko 110 kilometara na sat, uletio je u gomilu i nastavio vožnju duž nekoliko blokova Anacostie, gdje se održavao ulični festival u organizaciji lokalne crkvene zajednice. Na stražnjem sjedištu automobila se nalazilo njeno sedmogodišnje dijete, koje je na sreću ostalo nepovrijeđeno.
Prema riječima svjedoka, pješaci su letjeli zrakom, a jedna osoba je ostala zaglavljena pod točkovima vozila. Među sedmoro teško povrijeđenih osoba nalazi se i dvoje djece mlađe od tri godine, koja su u kritičnom stanju. U naletu drogirane Amerikanke, stradala su i dvojica policajaca na motociklima, koji su vozili iza nje, pokušavajući je zaustaviti.
Cathy Lanier, načelnica policije u Washingtonu, rekla je kako će tužilaštvo Tonyu Bell (30) iz Oxon Hilla u Marylandu, teretiti za teški oružani napad. U Bellinom slučaju će se "oružjem" smatrati automobil.





Posjeta : 2150