2
Kancelarija za prevenciju narkomanije i JU „Dom zdravlja“ potpisali Memorandum o saradnji
Potpisi za efikasniju prevenciju!

- Ovaj Memorandum obezbijediće redovnu i efikasnu saradnju u planiranju i sprovođenju Programa aktivnosti za prevenciju narkomanije kod djece i omladine u Podgorici, aktivnosti iz programa stručne pomoći građanima, kao rad na povećanju znanja i podizanju nivoa svijesti o opasnostima zloupotrebe psihoaktivnih supstanci – naglašeno je u Memorandumu o saradnji, koji su danas – na Svjetski dan borbe protiv droge – potpisali koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije, Miomir M. Mugoša i direktor JU „Dom zdravlja“, dr Nebojša Kavarić.
Kancelarija i Dom zdravlja aktivno će sarađivati na izradi i implementaciji programa rada buduće JU za rehabilitaciju i resocijalizaciji korisnika psihoaktivnih supstanci.


- Potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Kancelarijom za prevenciju narkomanije Podgorica, koji podrazumjeva obezbjeđivanje našeg stručnog medicinskog kadra za rad u budućem Centru za rehabilitaciju i resocijalizaciju opijatskih ovisnika i umrežavanje podataka u jednu zajedničku bazu logičan je korak naše ustanove u cilju sprečavanja i suzbijanja narkomanije ne samo u Podgorici nego i cijeloj Crnoj Gori. Ovim činom glavni grad stavio je do znanja da podržava Dom zdravljha i moderan koncept zdravstvene zaštite – naglasio je dr Nebojša Kavarić i dodaop:
- Osim intravenskim ovisnicima, Centar – kao jedna od najsavremenijih ustanova tog tipa u okruženju – pružaće pomoć i pacijentima koji koriste druge psihoaktivne supstance. Njegovim otvaranjem država će početi da rješava problem korišćenja psihoaktivnih supstanci, a pacijenti će imati savremenu instituciju, što će svakako značajno uticati na smanjenje potrebe odlaska van Crne Gore.
- Očekuje nas odgovoran posao i željeli smo da još bolje planiramo aktivnosti. U znak dobre trogodišnje saradnje Kancelarija će početkom septembra opremiti kabinet za edukaciju u domu zdravlja u Bloku 5 – ukazao je Mugoša.




B.Č.

Posjeta : 2121