1
Do kraja godine
USB diskovi kapaciteta 16 GB!

       Kompanija M-Systems Flash Disk Pioneers uskoro će obradovati sve korisnike koji žele da čuvaju svoje datoteke, muziku ili digitalne fotografije na džepnim diskovima. Ta kompanija je na ovogodišnjoj izložbi Computex predstavila USB disk DiskOnKey, kapaciteta 8 GB, a njeni predstavnici su izjavili da se do kraja godine može očekivati disk kapaciteta 16 GB.

       Predstavnici kompanije M-Systems su naveli da će proizvođači fleš memorija, kao npr. kompanije Toshiba ili Samsung Electronics, do kraja godine razviti memorije dovoljno malih dimenzija da bi mogle da se koriste u USB diskovima kapaciteta 16 GB.
       Na ovogodišnjoj izložbi Computex, koja je od 6. do 10. juna održana u Tajpehu predstavljen je čitav niz uređaja malih dimenzija, koji služe za čuvanje podataka. Radi se, primjera radi, o prenosivim diskovima veličine knjige džepnog formata, čiji kapacitet iznosi 80 GB do 120 GB (verzija od 200 GB najavljena je za kraj trećeg tromjesečja ove godine). Te diskove proizvodi tajvanska kompanija Transcend Information, koja je prikazala i disk prečnika 1,8 inča, veličine pasoša, čiji kapacitet iznosi 60 GB. Kao i u ostalim slučajevima, disk većeg kapaciteta je u fazi razvoja.
       Posjetioci Computexa imali su priliku da vide i USB diskove kapaciteta 8 GB koje su proizvele kompanije A-Data Technology i TwinMOS Technology, dok je kompanija Power Quotient International prikazala USB disk kapaciteta 8 GB, veličine i oblika kreditne kartice. Poput tih kartica, disk se može čuvati u novčaniku, a USB priključak na njegovoj poleđini služi za povezivanje sa stonim ili prenosivim računarom.





Posjeta : 1723