1
Preporuke koordinatora Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope
E-biznis smanjuje nezaposlenost i korupciju!

          Zamjenik specijalnog koordinatora Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope Majkl Mozur poručio je da zemlje jugoistočne Evrope treba da razvijaju elektronski biznis i ukazao da je to jedan od načina da se smanji nezaposlenost i korupcija.

          Otvarajući prvu regionalnu Konferenciju o bežičnoj širokopojasnoj elektronskoj komunikaciji na Internetu u jugoistočnoj Evropi "Broadband 2006", Mozur je ocijenio da privatni sektor mora biti vođa u elektronskom poslovanju, kako bi se u regionu vidjele koristi „broudbenda”, tj. upotrebe širokopojasnog Interneta. Mozur je podržao inicijativu za stvaranje zone slobodne trgovine u regionu jugoistočne Evrope i primijetio da je uloga razvoja elektronskog biznisa u trgovini presudna za suzbijanje visoke korupcije u carinskim službama u regionu.
         Prva tehno-marketinška konferencija o bežičnoj širokopojasnoj elektronskoj komunikaciji na Internetu u jugoistočnoj Evropi „SEE brodbend 2006” trajaće do 12. aprila. Na skupu učestvuju predstavnici više od 60 kompanija i institucija, a organizatori skupa su kompanija TNI, Pakt za stabilnost jugoistočne Evrope i Privredna komora Srbije.





Posjeta : 2059