1
Od ovog ljeta na tržištu
Levisice za iPod!

    Dosad prodana 42 miliona iPodova već su podstakla tekstilnu industriju na dizajniranje odjeće s dodacima koji omogućavaju spajanje iPoda na sam odjevni predmet, no Levi Strauss je prva firma koja će od ovog ljeta nuditi iPodu kompatibilne traperice.


Dizajnirane i za žene i za muškarce, traperice imaju skriveno sjedište za iPod sa sofisticiranom tehnologijom smještenom u vodljivoj crvenoj vrpci, koja korisnicima omogućava brzo i jednostavno vađenje uređaja i pogled na ekran bez odvajanja iPoda od traperica. Posebni daljinski upravljač u obliku joysticka smješten je na vanjskoj strani karakterističnog Levisovog džepića za sat i omogućuje pauziranje, premotavanje naprijed/natrag te podešavanje glasnoće bez vađenja iPoda. I slušalice su ugrađene direktno u traperice, za brzo i efikasno izvlačenje bez zapetljanih žica.
Portparol Levi´s naglašava da se osim o funkcionalnosti mnogo računa vodilo i o estetici (slike još nisu dostupne), tako da traperice prate čiste, minimalističke linije iPoda - bijela kožna etiketa, bijeli joystick na prednjem džepu, jednostavna dugmad i zakovice. Mašinsko pranje nije problem, potrebno je samo izvaditi uređaj.
"Levi´s RedWire DLX traperice podržavaju današnji životni stil kojeg, među ostalim, karakteriše i prenosiva digitalna muzika. Rezultat su jedinstveno funkcionalne i istovremeno moderne traperice", izjavio je Robert Hanson, predsjednik fir4me. Izlazak na tržište najavio je za avgust 2006, uz očekivanu cijenu od 200 američkih dolara.




Posjeta : 1545