0
Sony
Mobilni muzički telefon!

    MOBILNI muzički telefon W810 je Quad-band EDGE telefon (850/900/1800/1900 MHz) korisnicima omogućava da prebace svoju CD kolekciju ili pak pristupe uslugama preuzimanja muzike koje nude operateri, istovremeno ostvarujući telefonsku vezu.


Podržava standardne MP3 i AAC formate muzičkih datoteka, a dolazi s memory stick karticom kapaciteta 512MB, koja se može nadograditi do trenutno tržišno dostupnih 2GB.
Korisnici mogu jednostavno prebaciti muziku u mobilni telefon s računara preko USB 2.0 uz pomoć Disc2Phone softvera koji se dobiva s telefonom, ili nova muzika kupljena i preuzeta putem over-the-air (OTA) usluge preuzimanja muzičkih sadržaja koju nude operateri.
Disc2Phone softver omogućuje olakšano sortiranje, pregled i prenos datoteka na Memory Stick PRO Duo kapaciteta 512 MB, koji omogućava spremanje približno 150 muzičkih zapisa, što je otprilike ekvivalent 15 prosječnih CD. Korištenje je vrlo jednostavno.
Pritiskom na direktnu walkman tipku na komandi prikaže se muzički izbor, bez obzira na to što je neki drugi program u upotrebi. Sve uobičajene kontrole za slušanje muzike smještene su ispod zaslona.
Uključivanjem Mega Bass muzika se sluša preko vanjskih zvučnika ili visokokvalitetnih HPM-70 stereo slušalica koje se dobivaju s mobilnim telefonom.
W810 korisnicima takođe omogućuje snimanje kvalitetnih fotografija i video zapisa s ugrađenom visokokvalitetnom dvamegapikselnom kamerom s autofokusom i foto svjetlom, te s prepoznatljivim sučeljem digitalnog foto-aparata.
W810 je opremljen EDGE Class 10 tehnologijom kako bi omogućio brz i jednostavan prenos podataka i pristup Internetu, te Bluetooth bežičnom tehnologijom za povezivanje s Bluetooth handsfree slušalicama i razmjenu podataka s ostalim uređajima koji imaju Bluetooth.
Uređaj će se na evropskom tržištu pojaviti tokom prvog tromjesečja 2006. godine.
Na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu Sony Ericsson je najavio dva nova uređaja dodatne opreme za slušanje muzike: prijenosne zvučnike MPS-60 i glazbeno postolje MDS-60.





Posjeta : 1665