1
Nova Googleova usluga
Google Music!

       Kompanija Google pokrenula je novu uslugu koja će ljubiteljima muzike omogućiti pretraživanje baze sa imenima muzičara, tekstovima pjesama i naslovima objavljenih albuma.

          Radi se o usluzi Google Music koja omogućava korsniku da u polju za pretraživanje zada ključnu riječ (ime grupe, muzičara, naziva albuma ili pjesme), a rezultati se pojavljuju na vrhu liste zajedno sa sličicom albuma. Rezultate pretraživanja prate i hiperveze koje omogućavaju naručivanje ili preuzimanje onih aluma ili numera koji su dostupni za kupovinu. Hiperveze vode uglavnom do mrežnih muzičkih prodavnica kao što su iTunes, Rhapsody, eMusic ili Amazon.com
       Rezultati pretraživanja će upućivati i na dopunske Googleove stranice sa dodatnim muzičkim informacijama, kao što su npr. nazivi pjesama u odabranom albumu ili informacije o drugim albumima koje je grupa, odnosno autor objavio. U rezultatima pretraživanja će se nalaziti i izvodi iz recenzija i prikaza koji su objavljeni na drugim Web lokacijama, kao i hiperveze do tih lokacija.





Posjeta : 1524