2
Njen koncept redefiniše pojam 'muzike u pokretu'
Gitara za surfere!

          Intelova saradnja s Fenderom, jednim od najvećih proizvođača gitara i opreme namijenjene muzičarima, mogla bi vrlo skoro rezultirati prvom električnom gitarom kojom je omogućen pristup internetu.

          Koncept ove surf gitare redefiniše pojam 'muzike u pokretu'. Osim klasičnog sviranja najavljeni Fender Telecaster omogućuje gitaristima surfovanje internetom u pauzama između pjesama, učitavanje i reprodukciju akorda i riffova pojedinih svjetskih muzičara te prebacivanje određenih efekata direktno s računara, kako bi postigli baš onaj pravi zvuk.
       U gitaru je ugrađen Intel Centrino Mobile procesor koji korisniku omogućuje slanje e-pošte, pretraživanje interneta u potrazi za inspiracijom ili akordima, ako ste npr. na gaži na nekoj svadbenoj svečanosti, a zaboravili ste akorde pjesme koju je kum naručio, te štošta drugo.
         Iz Intela još uvijek nema službene obavijesti o ovoj gitari, ali jedno je sigurno – gotovo 40 godina nakon što su određeni kalifornijski muzičari osmislili zvuk surf gitare, Intel stvara ono što bismo mogli nazvati novom generacijom surf gitare.





Posjeta : 1635