Brze Cinjenice - Sport

1
U posljednjem kolu grupne faze CEV Srebrne lige Crna Gora - Farska Ostrva 3:0 (25:23, 25:17, 25:8
Jedina želja - najbolje u polufinalu!
Crnogorske odbojkašice sa pet pobjeda i porazom kao najbolje u grupi B završile borbu za završnicu Srebrne lige - očekivano, večeras u posljednjem kolu grupne faze lako i ubjedljivo savladale su Farska Ostrva 3:0 (25:23, 25:17, 25:8).
- Čestitao bih djevojkama na pobjedi i osvojenom prvom mjestu u grupnoj fazi Evropske lige. Zaista jedan dobar rezultat, pet pobjeda i jedan poraz. Taj jedan poraz u Portugalu, gdje nismo “pregaženi”, i tu smo pružili otpor i tu smo vrlo lako mogli doći bar do jednog boda. Nadam se da ćemo u polufinalu Evropske lige odigrati svoju najbolju utakmicu, to mi je jedina želja koju imam u ovom momentu. Čestitam curama još jednom na kompletnoj igri svih šest kola“ srećan je bio selektor Krunić. 
 
1
Glavni grad od 8. do 16. jula biće domaćin kadetskog prvenstva Evrope u vaterpolu
Podgorica dočekuje - 600 kadeta!
             - Podgorica ima kapacitet za organizaciju međunarodnih vaterpolo takmičenja. Jedini je grad koji ima dva bazena i hotelske kapacitete da može ugostiti sve one koji su zaintereesovani da dođu na šampionat. Uz podršku administracije Glavnog grada i gradonačelnice Injac vjerujem da ćemo imati uspješno takmičenje i dobru promociju vaterpola. Očekujemo oko 600 takmičara i članova delegacija i bar još toliko navijača ili porodica takmičara koji će boraviti desetak dana u Podgorioci. Dakle oko 1.200 posjetioca, to je značajna dobit za privredi Glavnog grada i njegovoj turističkoj promociji - napomenuo je predsjednik VPSCG Đuro Marić, koji je danas sa gradonačelnico Glavnog grada dr Injac potpisao Protokol o saradnji. 
 
1
Fudbalski savez Crne Gore i kompanija Meridianbet potpisali sponzorski ugovor o oficijelnom partnerstvu
"Meridianbet" uz "sokole" - na putu ka uspjehu!
- Izuzetna nam je čast što će Fudbalski savez i ,,hrabri sokoli“ u narednom periodu imati veliku i značajnu podršku kompanije "Meridianbet", sa kojom već imamo uspješnu saradnju kroz crnogorsku fudbalsku ligu. Raduje nas što je regionalno i međunardono kredibilna kompanija kakva je Meridianbet prepoznala benefite saradnje sa Fudbalskim savezom koja će od danas, na obostrano zadovoljstvo, biti na još većem nivou. Pred našim ,,sokolima“ je veoma važan period, u kojem treba da pokažu svu svoju snagu, volju i želju za pobjedom. Na naše veliko zadovoljstvo, Meridianbet je prepoznao taj momenat i pridružio se ovom timu. Siguran sam da su Savez i ,,hrabri sokoli“ dobili vrhunskog kolegu i saigrača u Meridianbetu. Godine koje slijede to će i potvrditi - ukazao je Dejan Savićević, predsjednik FSCG, koji je danas sa izvršnom direktoricom kompanije Meridianbet Crna Gora Jovanom Klisić potpisao ponzorski ugovor prema kojem je jedan od lidera na tržištu kladioničarskih usluga postao oficijelni partner FSCG. 
 
1
Fudbaleri Crne Gore sjutra od 18 časova dočekuju Mađarsku u trećem kolu kvalifikacija za UEFA EURO 2024.
Hrabrije, odlučnije - na pobjedu!
    - Igramo protiv još jednog favorita grupe i želimo da rezultatski uradimo više nego protiv Srbije. Poznajemo dobro Mađare, skenirali smo ih. Treba da ponovimo želju i pristup kao u martu protiv Srbije i siguran sam da će tako biti, ali i da nadogradimo kvalitet igre. Naročito se to odnosi na momente kad se odlučuje utakmica, da budemo hrabriji, odlučniji, konkretniji u oba pravca- Sportski je da se uvijek nadate pobjedi, tako se i spremamo. Tri boda bi nam donijela veliki pozitivni efekat pred septembar kad očekujem rasplet u grupi. Igraćemo samo za tri boda i tražiću da igramo isključivo za rezultat - naglasio je na današnjoj press konferenciji Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja sjutra - na "Gradskom stadionu" od 18 - dočekuje Mađarsku u trećem kolu kvalifikacija za UEFA EURO 2024.  
 
1
Fudbalski reprezentativci Crne Gore čestitali Fatosu Bećiraju završetak fudbalske karijere
Bećo, srećna igračka penzija!
                - Bećo, srećnu igračku penziju želi ti tvoja reprezentacija! - "Hrabri sokoli", koji se pripremaju za subotnju utakmicu sa Mađarskom, čestitali su Fatosu Bećiraju, dojučerašnjem saigraču, jednom od rekordera po broju nastupa za reprezentaciju, golgeteru i beskompromisnom borcu, koji je sada sportski direktor FK "Dečić", završetak fudbalske karijere. 
 
1
Dva dana uoči utakmice sa Mađarskom u 3. kolu kvalifikacija za EURO 2024., Nikola Krstović poručuje
Oni favoriti - mi se pitamo!
- Ulogu favorita prepuštamo njima, jer su došli iz prvog šešira. Što se tiče terena, idemo na pobjedu, da pružimo maksimum, da poginemo. Nakon utakmice želimo jedan drugog da pogledamo u oči podignutog čela. Pružićemo i više od maksimuma. Oni dolaze kao favoriti, dajemo im prednost, ali niko se nije naigrao ovdje. Mi sigurno idemo na tri boda. Želimo da se borimo do kraja za prva dva mjesta - naglašava fudbalski reprezentativac Crne Gore Nikola Krstović dva dana uoči utakmice sa Mađarskom u 3. kolu kvalifikacija za EURO 2024. 
 
1
Mlada (U20) vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena od SAD 9:10 u četvrtfinalu SP
"Ajkule" ostale - bez polufinala!
Naša mlada (U20) vaterpolo reprezentacija nije uspjela da se plasira u polufinale Svjetskog prvenstva.
Crna Gora je u četvrtfinalnom meču poražena od selekcije SAD rezultatom 10:9 (4:3, 2:2, 3:2, 1:2).
Mršić je postigao četiri gola, po dva su upisali Jovan Vujović i Danilo Stupar, a jedan Matija Sladović.
Crna Gora će razigravati za plasman od petog do osmog mjesta. 
 
1
Na otvaranju Eurobasketa košarkašice Crne Gore savladale Grčku 74:69
Zakoračile u - nokaut fazu!
Naša košarkašice pobjedom su počele sedmi nastup na Eurobasketu - Crna Gora je u Tel Avivu pobijedila Grčku 74:69 i tako napravila prvi korak ka nokaut fazi šampionata kontinenta!
Živković je sa 15 poena i 14 skokova predvodila naš tim, Vučetić je dodala 14, a Nataša Mek i Božica Mujović po 12 poena. Dvocifren učinak je imala i Jovanović - 11.
Crna Gora sjutra igra sa Španijom (19.45).
 
 
1
NVO „Crnogorski fudbal“ poziva navijače da podrže fudbalsku reprezentaciju Crne Gore u duelu sa Mađarskom
Za "sokole" - svi na stadion!
- Pred „hrabrim sokolima“ je veoma važna utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ovo je velika šansa za sjajnu generaciju momaka. Naredna utakmica može biti prekretnica za dalji tok kvalifikacija i plasman na EP - NVO „Crnogorski fudbal“ poziva navijače i sve ljubitelje fudbala da u što većem broju, fer i korektnim navijanjem, podrže fudbalsku reprezentaciju Crne Gore u subotnjem duelu sa Mađarskom:
- Dajmo vjetar u leđa našim „sokolima“. SVI NA STADION!” 
 
1
Sve je bliži meč _hrabrih sokola" sa Mađarskom u trećem kolu kvalifikacija za EURO 2024
Respektuju goste - idu na pobjedu!
       - Sve je počelo od Mađarske. Ali, to je bilo i prošlo, treba da se koncentrišemo na ovu utakmicu u subotu. Nadamo se da ćemo uzeti tri boda koja bi nam puno značila. Važan meč, ali do kraja kvalifikacija ima još utakmica. Znamo da nam je važan svaki meč koji igramo u Podgorici. Imamo našu publiku i ovom prilikom pozivam navijače da dođu u što većem broju, istakao je pred meč sa Mađarskom nekadašnji napadač i kapiten ,,sokola“, a sada pomoćnik u stručnom štabu Mirko Vučinić. 
 
1
U utakmici petog kola B grupe CEV Srebrne lige odbojkašica Crna Gora - Portugal 3:0 (25:21;25:23,25:22)
"Crvene" senzacijom - u završnicu!
Senzacionalnom pobjedom nad favoritkinjama u grupi odbojkašice Crne Gore maksimalnim rezultatom preuzele su čeelno poziciju i plasirale se u završnicu takmičenja - u utakmici petog kola B grupe CEV Srebrne lige odbojkašica Crna Gora - Portugal 3:0 (25:21;25:23,25:22).
Do pobjede protiv finalistkinja prošle sezone došle su nakon 87 minuta igre, a mrlju na trijumf ostavila je odluka sudija koje su im u drugom setu dodijelile poen koji je donio preokret.  
 
1
Vaterpolo "A" reprezentacija Crne Gore nastavila kontrolne utakmice u sklopu priprema za SP
"Ajkule" savladale - i Njemačku!
         - Bilo je dobro u prve dvije četvrtine, da bi nam u trećoj pao intenzitet igre, oni su promašili dva peterca. Kada se sve sabere, zadovoljan sam pristupom, analiziraćemo utakmicu i nastaviti da radimo. Odbrana je bila agresivna, pomogla je golmanima - ocijenio je Vladimir Gojković, aelektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore, koja je danas, u sklopu priprema za SP, savladala Njemačku 12:5 (4:1, 5:1, 0:1, 3:2).  
 
1
,,Hrabri sokoli“ odradiće večeras drugi trening uoči duela sa Mađarskom
Na pobjedu za - samopouzdanje!
- Znamo šta je Mađarska uradila u Ligi nacija. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji. Mislim da je njihov glavni kvalitet kolektiv, koji je i ranije pokazao kvalitet u kvalifikacijama. Ali, nećemo se predati. Mislim da treba da igramo kao protiv Srbije. Nadam se da ćemo ovog puta ostvariti dobar rezultat, koji bi nam dosta značio. Bili bismo bodovno dobri i puni samopouzdanja pred nastavak kvalifikacija - ukazuje Milan Mijatović, golman fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja u subotu igra sa Mađarskom u trećem kolu kvalifikacija za UEFA EURO 2024. 
 
1
Žrijeb za preliminarnu rundu kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona održan danas u Nionu
"Budućnost" u polufinalu - na tim iz Andore!
Šampion Crne Gore "Budućnost" u polufinalu će se sastati sa predstavnikom Andore, Atletikom d'Eskaldesom. Drugi polufinalni par čine Tre Pene (San Marino) i Breidablik (Ilsand) - žrijeb za preliminarnu rundu kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona održan je danas u Nionu.
Polufinalni mečevi na programu su 27. juna, dok će tri dana kasnije pobjednici tih utakmica odlučiti o putniku u prvo kolo kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona.
Domaćin turnira je Breidablik, a sve utakmice igraće se na stadionu ,,Kopavogsvolur“ u Rejkjaviku. 
 
1
Za utakmicu trećeg kola grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024 Crna Gora - Mađarska
Prodaja ulaznica - od četvrtka!
    Prodaja ulaznica za utakmicu trećeg kola grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024, između Crne Gore i Mađarske, počinje u četvrtak od 10 na šalterima SC ,,Morača“.
Ulaznice će se prodavati u četvrtak i petak od 10 do 16 po sljedećim cijenama: tribina SJEVER - pet eura, tribina ISTOK - sektori A, G - 10 eura, tribina ISTOK - sektori B, C, D, E, F - 12 eura, tribina ZAPAD - sektori A i F - 12 eura, tribina ZAPAD - sektori B i E - 15 eura i tribina ZAPAD - sektori C i D - 20 eura. 
 
1
Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore ugostiće selekciju Portugala u petom kolu grupe B CEV Srebrne lige
Pozivaju navijače da - budu "sedmi igrač"!
- Do sljedeće utakmice imamo još nekoliko treninga da se se dobro pripremimo. Mislim da ćemo biti spremne za utakmicu protiv Portugala i mislim da ćemo pružiti mnogo bolju partiju nego u gostima. Tamo smo imale dosta neiznuđenih grešaka, koje nadam se da nećemo napraviti ovdje. Takođe, željela bih da pozovem publiku da dođe da nas podrži, jer kako mi volimo da kažemo, publika je naš sedmi igrač - poručila je Mina Dragović pred utakmicu 5. kola grupe B CEV Srebrne u kojoj najbolje odbojklašice Crne Gore sjutra u Igalu dočekuju Portugal. 
 
1
Fudbaleri Crne Gore današnjim okupljanjem počinju pripreme za duel sa Mađarskom u treće kolu grupe G kvalifikacija za EURO 2024.
Protiv favorita -igrom na bolji rezultat!
    - Čeka nas meč sa još jednim od favorita grupe i želimo da rezultatski dobijemo više nego iz duela sa Srbijom. Taj prethodni meč treba da nam bude vodilja kako da igramo, ali da budemo koncentrisaniji, pa i ,,namazaniji“, da igramo isključivo na rezultat. Protiv Srbije smo ostavili dobar utisak, ali je sve to džaba kada ne osvojite bodove. Oni se pamte i sabiraju, oni vode na veliko takmičenje. Meč sa Mađarskom dolazi u momentu koji može da odredi tok daljih kvalifikacija i daće odgovor na pitanje da li ova selekcija može da se bori za mjesto koje vodi na Evropsko prvenstvo. Siguran sam da može i da ćemo to pokazati - ukazao je na brifingu sanovinarima Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja današnjim okupljanjem počinju pripreme za duel sa Mađarskom u treće kolu grupe G kvalifikacija za EURO 2024. 
 
1
Mlada U-20 vaterpolo reprezentacija doživjel prvi poraz na SP, od Italije 7:9
Pozcija im zavisi - od Španije i Hrvatske!
U posljednjem kolu grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Bukureštu i Otopeniju mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore, poslije pobjeda nad Španijom (10:8) i Hrvatskom (14:12, nakon peteraca). doživjela je prvi poraz, od Italije 7:9.
Od ishoda duela Španija – Hrvatska, koji se igra od 17 sati, zavisi sa koje pozicije će naš tim dočekati četvrtfinale.
Rivala u četvrtfinalu saznaće nakon što se završe plej-of mečevi između timova iz grupa C, D, E i F.
Četvrtfinalni mečevi se igraju u četvrtak. 
 
1
Najbolje košarkašice Crne Gore spremne putuju na sedmi Eurobasket zaredom
Prolaz traže - protiv Grčke i Letonije!
- Ekipa je vrijedno radila za duele u Tel Avivu. Imale smo dosta pripremnih utakmica, radili smo iz utakmice u utakmicu na ispravljanju grešaka. Utakmice sa Slovenijom dale su pozitivan utisak rada i zalaganja i pokazale da su djevojke spremne za početak šampionata. Plasman u narednu rundu treba tražiti u mečevima sa Grčkom i Letonijom. Prvi meč je protiv Grčke i to je najbitnija utakmica za nas. Tu imamo i najveće šansea, a važna nam je i zbog samopouzdanja. Španija je favorit, ali nećemo se predati - napomenula je na press konferenciji Jelena Škerović, selektorka najboljih košarkašica Crne Gore, koje sjutra putuju sedmi Eurobasket zaredom. 
 
1
FSCG čestitao odlazak u penziju Špiru Ajkoviću
Špika - prvi penzioner Saveza!
    - Čovjek koji je godinama jedan od simbola fudbala u Podgorici, ali i u Crnoj Gori, svoj radni vijek posvetio je održavanju terena i obezbjeđivanju najboljih uslova za odigravanje utakmica. Profesionalac, pregalac, kolega, prijatelj. To je naš Špiro - čestitao je FSCG odlazak u penziju prvom penzioneru Saveza Špiru Ajkoviću. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|