Brze Cinjenice - Sport

0
KK "Budućnost Voli"
Mijović ostaje - šef stručnog štaba!
- Naša ekipa će igrati i ove godine Evrokup, i već znamo određen broj protivnika iz grupe i znamo da neće biti lako.Tu je i jaka konkurencija u ABA ligi, pa ćemo zajedno sa našim Petrom prionuti na posao da napravimo što jaču i konkurentniju ekipu. Petar će biti upravo ta potrebna energija koja treba našem timu u periodu koji je pred nama - zaključuje KK "Budućnost Voli" najavu da je Petar Mijović zaslužio povjerenje Upravnog odbora i da ostaje šef stručnog štaba plavo-bijelih! 
 
3
U finalu pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona "Budućnost" - "Brejdablik" 0:5 (0:4)
Greškama - "poklanjali" golove!
U finalu pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona crnogorski fudbalski prvak poražen je od "Brejdablika" 0:5 (0:4) u utakmici u kojoj je "Budućnost" greškama ispred svog šesnaesterca poklanjala golove protivniku,
   "Plavi" nijesu uspjeli da se plasiraju u 1. kolo kvalifikacija za LŠ, a nastup u Evropi nastavljaju u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Konferencija.  
 
3
U trećoj kontrolnoj utakmici prije odlaska na SP vaterpolo reprezentacija Crne Gore i dugi put bolja od Francuske 15:13 (4:3, 3:3, 3:3, 5:4)
U finišu - proradio Ukropina!
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore i dugi put je bila bolja od Francuske, koju je večeras na Škveru, u trećoj kontrolnoj utakmici prije odlaska na SP u Japanu, savladala 15:13 (4:3, 3:3, 3:3, 5:4).
Kada je u posljednjem periodu naš tim stekao vođstvo od tri gola (12:9), izgledalo je da je utakmica riješena, ali su Francuzi iskoristili propuste u odbrani i serijom 3:0 došli do izjednačenja.
U finišu je proradio Aleksa Ukropina sa dva gola, da bi Vasilije Radović pogodio za 15:13 minut i po prije kraja i konačno prelomio meč.
 
 
2
U drugoj kontrolnoj utakmici pred SP vataerpolo reprezentacija Crne Gore poražena od Hrvatske 9:13
Hrvati dominirali - u nastavku!
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je u drugoj kontrolnoj utakmici pred SP od Hrvatske 13:9 (3:2, 4:4, 4:1, 2:2) u prijateljskom meču koji je odigran u Herceg Novom.
Hrvatska je pokazala više u večerašnjem duelu, posebno u trećoj i četvrtoj četvrtini. U hrvatskom timu najefikasniji je bio Konstantin Harkov sa četiri pogotka. Dva gola za Crnu Goru postigao je Vasilije Radović, po jedan Miroslav Perković, Kanstantin Averka, Uroš Čučković, Bogdan Đurđić, Savo Ćetković, Uroš Vučurović i Vuk Drašković.
Pred put u Japan "ajkule" će ponovo igrati sa Francuskom, koju su savladali u prvom test meču. 
 
2
EHF nagrade za izvrsnost
Bojana, Kaća i Maja - u Kući slavnih!
Veliko priznanje za crnogorski rukomet i tri legende koje su proslavile našu državu širom Evrope i svijeta -
Bojana Popović, Katarina Bulatović i Maja Savić primljene su u Kuću slavnih na svečanosti EHF nagrade za izvrsnost koju je Evropska rukometna federacija organizovala u Beču.
Tako su se našle među 60 odabranih u muškoj i ženskoj konkurenciji koji su obilježili prethodnih 30 godina evropskog rukometa. 
 
2
U utakmici za 5. mjesto košarkašica Crne Gore na EP poražene od Srbije 58:63
Ostale i bez - turnira za OI!
    Tri pobjede i tri poraza i treći plasman u četvrtfinale Eurobasketa u istoriji - rezultat su reprezentacije košarkašica Crne Gore na EP koje su danas u utakmici za peto mjesto poražene od Srbije 58:63. Uzabranice Jelene Škerović time su ostale i bez kvaliifikacionog turnira za OI.

    
 
2
U četvrtfinalnu EP košarkašica Crna Gora - Francuska 46:89
Izgubile od boljih - okreću se Srbiji!
       - Imamo dovoljno vremena da se spremimo za naredni meč ali najvažnije je da se psihički oporavimo. Ovo ne doživljavamo kao katastrofu jer treba da budemo realni da je Francuska mnogo bolja ekipa od nas i da samo izvučemo pouke iz ove utakmice. U utakmicu sa Srbijim treba da uđemo sa energijom i borbenošću kao i do sada. Igrali smo sa njima na početku priprema i mislim da imamo šanse. Sjutra mora da se odradi taktički trening i ko bude bolje emocionalno spremniji pobijediće - ukazala je Jelena Škerović, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore koja je u četvrtfinalu EP poražena od Francuske 46:89 i sada joj predstoji doigravanje za peto mjesto koje vodi na kvalifikacioni turnir za OI. 
 
2
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u punom je treningu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo
Prije Japana - odigraće tri kontrolne!
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u punom je treningu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Fukuoki (Japan) od 16. do 29. jula. “Ajkule” su od 19. juna u Trebinju, gdje će im se za dva dana priključiti selekcija Francuske, sa kojom će odraditi zajedničke treninge.
Po povratku iz Trebinja, zakazane su tri kontrolne utakmice u Herceg Novom.
Crna Gora će igrati protiv Francuske 27. juna, a 29. protiv Hrvatske, a dan kasnije rivali su ponovo Francuzi. 
 
2
Bivši sportski direktor "Sutjeske" Krsto Koprivica prokomentarisao težak poraz fudbalske reprezentacije Cren Gore od Češke
Pa, šta ćemo gospodo draga iz FSCG?
          - Ima još ljudi u Crnoj Gori koji su nekad i negde šutnuli loptu, a pojedinci iz FSCG ni „mačku sa praga“ ali zato dobro dižu ruke i klimaju glavom.
Ovim riječima bivši sportski direktor "Sutjeske" Krsto Koprivica putem Instagrama je prokomentarisao težak poraz fudbalske reprezentacije Cren Gore od Češke (1-4) i osvrnuo se na ukupnu situaciju vezanu za domaći fudbal.
Njegovu objavu prenosimo integralno: 
 
1
Mlada U-21 fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena u prijateljskom meču od Poljske 1:2 (1:1)
Vudarčik kaznio - "mlade sokole"!
       Dvostruki strijelac, Vudarčik donio je pobjedu iskusnijim gostima, a Nikola Rakojević, selektor mlade U-21 fudbalske reprezentacije Crne Gore, uprkos drugom porazu njegovih izabranika u kontrolnim mečevima, može biti zadovoljan rosterom pred jesenji start novih kvalifikacija.
Poslije poraza od Bugarske, Nikezić i drugovi, lišeni pomoći nekolicine prvotimaca, ponovo su bolje igrali nego što su razultatski prošli. Na "DG aeni", u prijateljskoj utakmici fudbalskih mladih U-21 reprezentacija Crna Gora - Poljska 1:2 (1:1).  
 
1
U osmini finala EP košarkašica Crna Gora – Italija 63:49 (22:8;13:14;13:9;15:18)
Impresivnom igrom - plasirale se među osam!
       Košarkašice Crne Gore izborile su treći plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva - večeras u osmini finala ubjedljivo su savladale Italiju 63:49 (22:8;13:14;13:9;15:18).
Izabranice Jelene Škerović dominirale su od starta, posebno su bile impresivne u prvoj četvrtini koju su dobile 14 razlike, koliko je bilo i na kraju. U Crnoj Gori najbolje su bile Nataša Mek koja je postigla 13 poena i 15 skokova, Milica Jovanović imala je 17 poena i osam skokova, a Marija Leković 15 poena.
U četvrtfinalu EP Crna Gora sastaje se sa Francuskom. 
 
1
Fudbalska "A" reprezentacija sjutra igra prijateljsku utakmicu sa Češkom
Motiviše ih - prva međusobna pobjeda!
- Kada se igra za reprezentaciju, nema prijateljskih utakmica. Uvijek se igra za nešto - plasman, prestiž, mjesto na FIFA rang listi... Četiri puta smo igrali sa Česima, svaki put smo poraženi bez datog gola. To je motiv više da odigramo takmičarski. Dobiće šansu igrači koji su dugo sa nama, koji su marljivo radili i dobro se ponašali. Vidjećemo koliko možemo da računamo na njih. Ekipa koja je tu moći će da suprotstavi renomiranom rivalu - poručio je Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja sjutra od 18 dočekuju Češku na "Gradskom stadionu" u Podgorici. 
 
1
Počela prodaja ulaznica za prijateljsku fudbalsku utakmicu između Crne Gore i Češke
Na tribine za - tri do 12 eura!
Prodaja ulaznica za prijateljsku utakmicu između Crne Gore i Češke počela je jutros od 10 na šalterima SC ,,Morača“. Biće u prodaji danas do 16 i sjutra od 10 do 18, kada susret počinje.
Ulaznice će se prodavati po cijenama: tribine SJEVER i JUG tri eura, tribina ISTOK - sektori A, G - šest eura, tribina ISTOK - sektori B, C, D, E, F - osam eura, kao i za tribinu ZAPAD - sektori A i F, tribina ZAPAD - sektori B i E - 10 eura i tribina ZAPAD - sektori C i D - 12.  
 
1
Drugo izdanje regionalnog prvenstva u plivanju za osobe sa invaliditetom "PODGORICA OPEN 2023" okupilo više od 30 plivača
Ispred svih - Jevrem i Iskra!
Drugo izdanje regionalnog prvenstva u plivanju za osobe sa invaliditetom "PODGORICA OPEN 2023" okupilo je više od 30 plivača iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a najuspješniji bio je Jeverm Jevtić iz Srbije. Prvo mjesto osvojio je u disciplini 50 metara slobodnim stilom (30,72) u kategoriji S12, a u apsolutnoj konkurenciji slavio je ispred kolega iz reprezentacije Borisa Jevtića i Nemanje Tadića.
U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Iskra Dedivanović iz podgoričkog kluba osoba sa invaliditetom Mako (46,18). 
 
1
"Komandant" odbrane "hrabrih sokola" Stefan Savić osvrnuo se i danas na utakmicu sa Mađarskom
Vrijedi li bod - vidjećemo na kraju!
       - Na kraju kvalifikacija ćemo vidjeti da li je bod protiv Mađarske dovoljan. Odigrali smo zrelo, pogotovo u defanzivnom dijelu. Nedostajalo nam je svježine, završnica da postignemo gol i uzmemo tri boda... A i junski termin je specifičan - mnogo igrača je dosta ranije završilo klupske obaveze i na fizičkom planu se osjetila pauza jer smo pali u drugom poluvremenu. Generalno, možemo da kažemo da je bila solidna utakmica s naše strane - osvrnuo se i danas Stefan Savić, "komandant" odbrane "hrabrih sokola" na jučerašnju utakmicu sa Mađarskom. 
 
1
Kombinovani sastav crnogorskih rukometaša putovaće u Gvadelup
"Lavove" pozvao - Didije Dinar!
Crnogorski rukometaši ponovo su na okupu, ovog puta u kombinovanom sastavu i bez najboljih igrača koji su iznijeli teret kvalifikacija za EHF Euro 2024 u Njemačkoj. U ovoj akciji planiran je put u Gvadelup - poziv za put u Gvadelup dobila je od proslavljenog francuskog rukometaša, jednog od najboljih odbrambenih igrača svih vremena Didije Dinara - gdje će kombinovani sastav reprezentacije Crne Gore igrati protiv domaće selekcije koju čine igrači koji nastupaju u prvoj i drugoj francuskoj ligi.
Sa spiska koji je ranije objavio selektor Vlado Šola, zbog povreda su otpali krilo Filip Vujović i bek Risto Vujačić. 
 
1
U posljednjoj utakmici grupne faze EP za košarkašice Crna Gora - Letonija 61:58 (12:16;12:14;21:10;16:18)
Do osmine finala - u trećoj četvrtini!
       Sjajnom igrom u trećoj četvrtini, u kojoj su dale 21 koš, tri manje nego za cijelo poluvrijeme, a primile samo 10, najbbolje košarkašice Crne Gore savladale su Letoniju 61:58 (12:16;12:14;21:10;16:18) i izborile plasman u osminu finala EP.
Junakinja trijumfa bila je Nataša Mek sa 22 poena i 20 skokova, a dvocifrena su bile i Jelena Vučetić sa 11 i Božica Mujović sa 10 koševa.  
 
1
U 3. kolu kvalifikacija za EURO 2024 Crna Gora – Mađarska 0:0
Jalova dominacija – izostala realizacija!
    “Hrabri sokoli” htjeli su, željeli pobjedu, imali su i dominaciju, pogotovo u prvom poluvremenu, ali izostala je realizacija, pa su u utakmici sa drugim favoritom u grupi osvojili samo bod – u 3. kolu kvalifikacija za EURO 2024 Crna Gora – Mađarska 0:0. U nastavku, “hrabrim sokolima” nedostajalo je I snage, ali I hrabrosti da urade nešto više. Kao da su se pribojavali da ne budu kažnjeni kao protiv Srbije.
Dobro su izabranici Miodraga Radulovića počeli meč. Pritisnuli su favorizovanog rivala, stvorili su par šansi, ali pogotku su bili najbliži kada je gostujući igrač pogodio prečku svog gola.
Mađari nijesu prijetili Mijatoviću, ali imali su posjed lopte, dobro organizovanu igru i mogu biti zadovoljniji remijem. 
 
1
U posljednjoj utakmici na SP mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala Hrvatsku 12:9 (5:2, 2:2, 3:1, 2:4)
Mlade "ajkule" završile - sedme!
Mlade "ajkule" savladale su Hrvatsku 12:9 (5:2, 2:2, 3:1, 2:4) i osvojile sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu.
Za igrača utakmice proglašen je Balša Vučković, koji je postigao tri gola. Jovan Vujović, Danilo Stupar i Srdjan Janović postigli su po dva, a Marko Mršić, Nedjo Baštrica i Matija Sladovic po jedan. 
 
1
U posljednjem kolu grupne faze CEV Srebrne lige Crna Gora - Farska Ostrva 3:0 (25:23, 25:17, 25:8
Jedina želja - najbolje u polufinalu!
Crnogorske odbojkašice sa pet pobjeda i porazom kao najbolje u grupi B završile borbu za završnicu Srebrne lige - očekivano, večeras u posljednjem kolu grupne faze lako i ubjedljivo savladale su Farska Ostrva 3:0 (25:23, 25:17, 25:8).
- Čestitao bih djevojkama na pobjedi i osvojenom prvom mjestu u grupnoj fazi Evropske lige. Zaista jedan dobar rezultat, pet pobjeda i jedan poraz. Taj jedan poraz u Portugalu, gdje nismo “pregaženi”, i tu smo pružili otpor i tu smo vrlo lako mogli doći bar do jednog boda. Nadam se da ćemo u polufinalu Evropske lige odigrati svoju najbolju utakmicu, to mi je jedina želja koju imam u ovom momentu. Čestitam curama još jednom na kompletnoj igri svih šest kola“ srećan je bio selektor Krunić. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|