Kapija Zadovoljstva - Savjeti

0
Vožnja zahtijeva punu koncentraciju
Zbog šminkanja - pola miliona udesa!
    Samo na cestama Velike Britanije svake godine dogodi se pola miliona sudara koje prouzrokuju vozačice koje u vrijeme vožnje automobila istovremeno pokušavaju na trepavice nanijeti maskaru. Uglavnom, riječ je o djevojkama između 17 i 21 godinu, dok broj nesreća pada sa starošću vozačica. 
 
1
Pušenje, vioki krvni pritisak, gojaznost...
Loše navike oduzimaju - deceniju!
    Sredovječni muškarci, koji su pušači i imaju visok krvni pritisak i holesterol, umiru u prosjeku deceniju ranije nego što se to dešava osobama koje nisu podložne nekom od ovih rizika, ističe se u nedavno objavljenom istraživanju.
 
 
1
Jedan od modnih ljetnih hitova koji će se nositi i u kasnoj jeseni
Minići po receptu - "Seksa&grada"!
    Jedan od modnih ljetnih hitova koji će se nositi i u kasnoj jeseni bez sumnje je mini suknja. No, da biste minić mogli nositi onako kako posljednja modna pravila nalažu, na golu kožu, morate što duže održati teško stečenu preplanulost. Što i nije lako znamo li da su i sunce i solarijumi jako štetni za zdravlje.
 
 
1
postoje dvije vrste masnog tkiva - "zločesto" bijelo i "dobro" smeđe
Umočite noge u hladnu vodu i - smršavite
    Pretili ljudi imaju previše masnog tkiva, to je jasna stvar. No neka istraživanja pokazuju da nas određena vrsta masnog tkiva čini mršavijima. To masno tkivo je smeđe tkivo, za razliku od bijelog koje se nakuplja ispod kože na trbuhu i bedrima i čini nas debljima.  
 
1
Ćaj smanjuje stres
Smiruje već - sama priprema!
    Naučnici Gradskog sveučilišta u Londonu došli su do krajnje zanimljivog zaključka. Iako čaj u sebi ima mnogo sastojaka koji djeluju umirujuće na ljudski organizam, njegova priprema već je sama po sebi smirujuća.
 
 
1
Ne može se baš sve dotjerati, zategnuti...
Godine odaju - ruke!
    Kreme, losioni, ulja, tretmani pomlađivanja, estetska hirurgija, liposukcija, silikoni i kolageni... Kozmetička industija u vječnoj je misiji potrage za idealnim rješenjem koje će ženama (a sve češće i muškarcima) pomoći u očuvanju što mlađeg izgleda.
 
 
1
Čudotvorna dijeta s ananasom
Skinućete dva kilograma - za četiri dana!
    Pomoću ove sočne južne voćke skinućete dva kilograma za četiri dana. Svjež ananas je zaista čudotvoran, jer pored obilja vitamina i minerala sadrži i enzim bromelain, koji podstiče sagorjevanje masti.
 
 
2
Noćna mora većine žena prvo je skidanje na plaži
Pet trikova do - savršenog tijela u bikiniju!
    Noćna mora većine žena prvo je skidanje na plaži. Tijelo koje je tokom cijele godine bilo zakamuflirano u slojevima odjeće treba razgolititi pred pogledima strogog žirija, a mnogim pripadnicama ljepšeg spola takvo "otkrivanje" djeluje porazno na samopouzdanje.
No, vašim je strahovima zbog nesavršenog tijela odzvonilo.
 
 
1
Dok je "obična", sezonski grip najopasnija za starije
"Svinjski grip" najviše ugrožava - trudnice i djecu!
    Dok je "obična", sezonska gripa najopasnija za starije osobe, svinjska gripa najviše ugrožava trudnice i djecu do pet godina starosti, upozoravaju stručnjaci.
 
 
1
Bolna leđa
Na ljetovanju - pobijedite bolest!
    Leđa su vam inače zdrava, jedino tokom godine patite od povremenih bolova, koje zanemarujete zbog brojnih obveza? Ljetovanje na moru pravo je vrijeme da se razgibate i ojačate leđne mišiće.  
 
2
Nastupa veoma toplo vrijeme
Pripremite auto - za ljetnje vrućine!
    Kako nastupa veoma toplo vrijeme i temperature iznad 35 stepeni Celzijusa, bilo bi dobro da automobil pripremite za ljetnje vrućine.  
 
2
Limun je efikasniji
Očistite kupatilo - bez teških hemikalija!
    Kupatilo je dio kuć za koji se čini nužnim, pri čišćenju, upotrijebiti teške hemikalije. Stoga, dobro je znati kako su prirodna sredstva za čišćenje i tu jednako djelotvorna. Osim toga, manje su abrazivna pa neće oštetiti emajlirane površine, a blaža su i za ruke. 
 
2
Dolazi sezona "onih dosadnih"
Protiv muva - uljima limuna i grejpa!
    S dolaskom toplijih dana prozori i vrata ostaju otvoreni, pa sve češće iz stana ili kuće istjerujemo – muve. Postoji nekoliko za zdravlje neškodljivih ekoloških načina kako ih se riješiti.  
 
1
Boja koja je aktuelna već nekoliko sezona
Obojite ljeto - u ljubičasto!
    Ljubičasta boja je već nekoliko sezona veoma aktuelna. Dominira modnim pistama širom sveta, a podjednako je prikladna i za dan i za noć.  
 
1
Kako teški alergičari mogu sebi olakšati proljeće
Protiv alergije - trikom!
    Ako spadate među one kojima dolazak proljeća i toplijih dana znači borbu s kijanjem, svrbežom, začepljenim nosom ili osipom, ukratko alergijom, bitno je da sebi preventivnim akcijama olakšate mjesece koji dolaze. Za početak, dobro bi bilo da “nabildujete” imunitet kako bi se u što kraćem roku obračunao s alergenima. 
 
1
Stručnjaci sa sveučilišta Tabriz Medical savjetuju
Seksom protiv - gripe, prehlade i alergija!
    Napokon nešto dobro od ekonomske krize – umjesto da trošite na lijekove, prehlade i glavobolje, liječite se seksom. Ovu su tvrdnju nedavno potvrdili iranski znastvenici otkrivši usku povezanost sinusa i reproduktivnog sustava.  
 
0
Hodanje kao prevencija
Šetnjom protiv - hroničnih bolesti!
    Nije tajna da trideset minuta žustrog hoda na dan čini dobro duhu i tijelu, no najnovija istraživanja pokazala su da svakodnevno hodanje pomaže u prevenciji hroničnih bolesti.  
 
1
Prema istraživanju Sveučilišta u Virginiji
Mozak slabi - poslije 27.!
    Prema istraživanju Sveučilišta u Virginiji, ljudski mozak pokazuje znakove slabljenja u kasnim dvadesetim godinama. Za potrebe studije napravljen je niz provjera mentalnih sposobnosti na dobrovoljcima, njih više od dvije hiljade.  
 
0
Ljepota je u glavi
Naučite da budete - lijepi sebi!
    Smatrate li se lijepima? Prema jednoj od najboljih britanskih psihologinja Lindi Papadopoulos, tajna ljepote ne leži u fizičkom izgledu već u glavi svake osobe. Ona vjeruje da da skupi tretmani i proizvodi nisu nužni za dobar izgled – potrebno je samo početi drugačije razmišljati o tome kako izgledate.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|