Sedmica - Društvo

2
Priznanje Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš"
Za očuvanje identiteta - nagrada Bojoviću!
    Episkop Crnogorske pravoslavne crkve Boris Bojović ovogodišnji je dobitnik nagrade "Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević", koja predstavlja najznačajnije priznanje Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš". 
 
0
Po izboru Vlade Crne Gore
Vučić čestitao Krivokapiću!
    Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novoizabranom predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Кrivokapiću i poručio da će Crna Gora u Srbiji imati iskrenog partnera. 
 
0
Potpredśednik Savjeta Mitropolije CPC Stevo Vučinić o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti
Članovi sporni - samo za veleizdajnike!
    -Njegova Vlada, odnosno skupštinska većina, ima namjeru da aktuelni Zakon o slobodi vjeroispovijesti liši tri člana koje drži spornim. Sporni su samo za veleizdajnike i kvislinge kakvih smo u istoriji imali na pretek. Taj svijet koji danas dominira Skupštinom, drži se naopake moralne ljestvice, oglašavajući izdaju u korist stranih država poželjnom i modelom ponašanja koji treba da slijedi cijelo društvo. U ovom slučaju, napala je ta tri člana jer temelje pravni osnov da se nezakonito prepisana crkvena imovina na Beogradsku patrijaršiju, indirektno na državu Srbiju, ponovo uzakoni na crnogorsku državu. 
 
0
Analitičari Pol Mekarti i Danijel Server o odnosima Crne Gore i Srbije
Nova vlada biće - više "prijateljska"!
    VAŠINGTON — Odnosi Crne Gore i Srbije će se poboljšati nakon što nova crnogorska vlada preuzme dužnost - ocijenio je regionalni direktor za Evropu Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) Pol Mekarti. Profesor na Univerzitetu Džons Hopkins Danijel Server takođe smatra da će nova vlada u Podgorici biti više "prijateljska" prema Beogradu. 
 
3
Mandatar za sastav Vlade Crne Gore dostavio ekspoze Skupštini Crne Gore
Zadatak vlade - ostaviti bolju državu!
    -Zadatak nove Vlade biće da državu ostavi “uređenijom, boljom i bogatijom”, optužujući odlazeću vlast za zatečeno stanje koje je okarakterisao kao “svojevrsni državni udar” - naveo je Zdravko Krivokapić, mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore u ekspozeu koji je dostavio Skupštini Crne Gore. 
 
2
Ministarstvo spoljnjih poslova Srbije uzvratilo je na recipročan način
Tarzan nepoželjan u Beogradu!
    Povodom proglašenjja ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića personom non grata, Ministarstvo spoljnjih poslova Srbije postupilo je na recipročan način - proglasila je Tarzana Miloševića, ambasadora Crne Gore u Beogradu, za "nepoželjnog".  
 
0
Izbori u SAD
Bajden novi predsjednik!
    Džozef Bajden, kandidat Demokratske stranke, pobjednik je američkih presjedničkih izbora, objavili su AP, Reuters, CNN, ABC, CBS, NBC i FOX. Ta informacija zasnovana je na projekciji izbornog rezultata u državi Pensilvanija u kojoj je kandidat demokrata osvojio 20 elektorskih glasova. Time je, prema izbornim projekcijama Bajden osvojio ukupno 273 elektorskih glasova. Na osnovu za sada prebrojanih glasova republikanski kandidat Donald Tramp osvojio je 214 elektorskih glasova. 
 
0
Napeto čekanje rezultata predsjedničkih izbora u SAD
Bajden "na pragu" - Bijele kuće!
    Džo Bajden na pragu je pobjede u trci za Bijelu kuću pred Donaldom Trampom, ali sporo prebrojavanje glasačkih listića i dalje drži Ameriku i svijet u neizvjesnosti tri dana poslije glasanja. 
 
0
Mediji o sahrani Amfilohija
Masovno kršenje - protivepidemijskih mera!
    Mere crnogorskog Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT) u borbi protiv pandemije koronavirusa masovno su se prekršile i na dan sahrane mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. 
 
1
Predsjednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović, u ekskluzivnom intervjuu za Newsmax Adria
Pušten je - duh iz boce!
    Predsjednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović, u ekskluzivnom intervjuu za Newsmax Adria, izjavio da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i aktualna politika Srbije “pokazali vrlo problematične intencije” prema Crnoj Gori i da od donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, postoji jaka medijsko-politička agresija iz Beograda, “od svih”, prenosi N1.rs Prešutna podrška međunarodnih aktera “je u Beogradu shvaćena kao prilika da se reaktulizira i konačno riješi srpsko pitanje u regiji”, kaže Đukanović. 
 
1
10. septembar - Svjetski dan prevencije samoubistva
Svakih 40 sekundi - neko se ubije!
    Svakih 40 sekundi neko, negdje u svijetu, izvrši samoubistvo. Za osobe koji pate od teške depresije razmišljanje o samoubistvu je svakodnevno.  
 
0
Oevoreno pismo profesora dr Milorada Nikčevića nosiocu liste "Crno na bijelo"
Nemate vremena - za eksperimente!
    -Gospodine Abazoviću, ako se zaista zalažete za sistemske reforme i želite Crnu Goru na Zapadu, nemate u ovome trenutku više ni vremena ni prostora za društvene eksperimente. Nemate ni mandat građana – koji su Vas nezadovoljni dosadašnjim vođenjem države glasali da demontirate korupciju i kriminal – da sa svojim objektivno nevelikim snagama dozvolite da o budućnosti Crne Gore odlučuju oni koji Crnu Goru vide na Istoku, u zagrljaju Srbije i majčice Rusije. Zato pokažite državničku hrabrost i mudrost, odbacite danajske darove klerofašista i sistem demontirajte iznutra - napisao je profesor dr Milorad Nikčević u otvorenom pismu nosiocu liste "Crno na bijelo" Dritanu Abazoviću: 
 
3
Istorijski izbori parlamentarni izbori u Crnoj Gori u orbitu vinuli predsjednika "URA"
Dritan (ne) gura - Đukanovića u opoziciju?!
    Istorijski izbori parlamentarni izbori u Crnoj Gori sinoć su u orbitu vinuli sitnog, ali trenutno veoma bitnog igrača na crnogorskoj političkoj sceni – Albanca Dritana Abazovića. 
 
3
Predsjednik Republike Srbije Aleksaandar Vučić o rezultatima parlamentarnih izbora u Crnoj Gori
Bitno je - da se srpski narod podigao!
    - Vidio sam rezultate sa severa Crne Gore i tu je ubedljiva pobeda liste "Za budućnost Crne Gore. Za mene je važna činjenica da se srpski narod podigao, da je počeo da štiti svoja identitetska prava. To je ono čemu smo kao država pomogli. Mislim da je važno da ostane mir, uveren sam da će to biti, da svi svima čestitaju ´ prokomentarisao je predsjednik Republike Srbije Aleksaandar Vučić pobjedu tri opozicione koalicije na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori. 
 
3
Mitropolija crnogorsko-primorska
Sabranja u organizaciji crkve - neće biti!
    - Još jednom molimo sve da u miru i bratskoj ljubavi dočekamo kraj izbornog dana i da rezultate čekamo u svojim domovima kako bi oomogućili da izborni proces teče nesmetano i spriječili svaku vrstu zloupotrebe - saopštila je Mitropolija crnogorsko primorska i ponovila jasan stav da nikakvih sabranja u organizaciji crkve nije planirano i neće biti  
 
1
Od sjutra za građane Crne Gore
U Srbiju - bez restrikcija!
    Građanima Crne Gore za put u Srbiju od sjutra prestaju sve restrikcije, kazala je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević nakon sjednice Kriznog štaba, javili su srpski mediji. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|