0
Deset dana poslije ubistva Duška Jovanovića - sve je (ne)jasno!
Jedni istražuju - drugi presudjuju!

      Iako je za ovo doba godine u Podgorici temperatura izuzetno niska i meteorolozi tek najavljuju vrućine, proteklog vikenda u glavnom gradu Crne Gore postalo je "nemoguće vruće"!
      "Vruće scene Severine" (live) i ubistvo Duška Jovanovića, dva potpuno različita dogadjaja, raspalila su "niske strasti" pod Goricom.
      I dok je hrvatska estradna zvijezda, zahvaljujući jedanaestominutnom porniću u (njenoj) domaćoj produkciji i bukvalno "istražena" do kraja - što je ovdašnju javnost podijelilo na "zgraženu" i raspaljenu - o tragičnoj suidbini Duška Jovanovića - sve je (ne)jasno!

    Deset dana poslije ubistva glavnog urednika "Dana", zvanično u toku je najopsežnija istraga crnogorskog MUP, kovertirana je ostavka ministra Djurovića, kao i nagrada od milion eura, a njemački stručnjaci završili su posao na terenu i sada analiziraju u Visbadenu.
    I dok nadležni organi ćute, svi ostali - mediji, političke partije, čaršija -istražuju, hapse, sude i presudjuju. Svi na svoj način i svi "iz pouzdanih izvora" režiraju drugi dio jedne istinske ljudske, porodične i društvene tragedije, (zlo)upotrebljavajući je da iz samo njima znanih interesa, brže od drugih, najave njen epilog, koji bi mogao biti - horor!
    Po Predragu Popoviću, potpredsjedniku NS, "Crna Gora je faktički u vanrednom stanju, klima je užasna, narod se osjeća nesigurnim". Za to je, ne samo po njemu, zaslužna "vlast, ogrezla u korupciju i kriminal i sada se vidi da smo bili u pravu - nema razlike izmedju organizovanog kriminala i vlasti."
    S druge strane, iz vladajuće partije ukazuju da opozicija "Sprema gruzijski model" i "crnogorski 5.oktobar", ali da to "paranoičnoj, šizofrenoj i konfuznoj družini neće proći."
    - Onaj vrisak, žestina, zapjenušanost u izgovaranju osuda bez ikakvih osnova i pozivi na linč moraju da zabrinu i upozore - kaže Miodrag Vuković iz DPS, napominjući da "Zapad neće podržati radikalizaciju političke scene", ali i da "država u tom slučaju mora reagovati na način na koji reaguju demokratske države".
    Vodjeni isključivo profesionalnom savješću, baš kao i dan poslije zločina u Ulici 13.jula, ponavljamo "Kome zakon leži u topuzu...", a "vrijeme je majstorsko rešeto".



B.Čukić

Posjeta : 2242