2
Crnogorsko primorje
Ljetovanje po lanjskim cijenama

Cijene ljetovanja u Crnoj Gori biće iste kao i prošle godine, a kvalitet turističkih usluga znatno bolji, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Predrag Nenezić, ministar turizma u Vladi Crne Gore.

Nenezić je obećao da će biti bolje snabdevanje vodom, unaprijeđena saobraćajna infrastruktura, podignut nivo kvaliteta plaža, poboljšana turistička signalizacija. Kada je o cijenama riječ, u materijalu dostavljenom novinarima navodi se da će one ostati iste kao i lani, „osim u slučajevima kada podizanje kvaliteta usluga prati i odgovarajuća cena“. Ministarstvo turizma je u Zakonu o turizmu između ostalog regulisalo da turistička privreda do 1. marta tekuće godine mora dostaviti maksimalne cene za narednu šestomesečnu ljetnju turističku sezonu i da se te cijene za predviđeni period ne smiju menjati. „Ukoliko bi se desilo da korisnik usluga plati veću cenu od objavljene, turistička inspekcija će preduzeti aktivnosti na otklanjanju nepravilnosti, a gost koji bi eventualno bio oštećen, sa računom na osnovu kojeg mu je naplaćen veći iznos, može refundirati dio sredstava preko utvrđenog iznosa u Ministarstvu turizma i Turističkoj organizaciji Crne Gore, stoji u ovom materijalu.
Prema cijenama navedenim u tom materijalu, noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu „Korali“ u Sutomoru košta 40 evra, u „Palasu“ u Petrovcu - 44, vili „Oliva“ u tom gradu - 29 eura, u „Slovenskoj plaži“ u Budvi 25 eura, a u „Montenegru“ u Bečićima 61 euro. Što se privatnog smeštaja tiče, sobe u Budvi koštaju od šest do 12,5 eura (apartmani od 19 do 60), u Ulcinju od četiri do šest eura (apartmani od 14 do 28), u Tivtu od pet i po do devet eura (apartmani od devet do 12 eura), u Herceg Novom od sedam do devet eura (apartmani od 26 do 44 evra). Svi turisti koji budu imali primedbe i žalbe moći će da se jave na telefon broj 9797, dok će neophodne informacije moći da dobiju na telefon 9817.
Kako je juče rečeno, do početka glavne turističke sezone trebalo bi da budu završeni radovi na šest lokaliteta kritičnih tačaka u kanjonu Platije kuda i pristiže najveći broj turista iz Srbije. Planirano je da se tunel Sozina, dug 4,2 kilometra, otvori 14. jula.
Tradicionalnoj turističkoj ponudi na Crnogorskom primorju ove godine će, kako je rekao ministar Nenezić, biti pridodata i promotivna krstarenja do Dubrovnika, Barija i Ankone, a prošle nedelje počeo je da radi feribot Kotor-Bari.
Kod domaćih agencija smo se raspitali koliko će sugrađane u julu koštati hrana i smeštaj na Crnogorskom primorju ove godine. Deset polupansiona preko agencije „Kon Tiki“ u Budvi iznosi od 270 do 560 eura u zavisnosti od hotela, a u Rafailovićima 270 eura. U Herceg Novom, onaj ko bude išao preko ove agencije, moraće da 10 polupansiona plati između 220 i 645 eura, u zavisnosti od kvaliteta smeštaja, a u Sutomoru i Baru 280 eura. Preko „Džoli trevela“ u Budvi i Bečićima moći će da se ljetuje deset dana, što će koštati od 300 do 700 eura, a u Ulcinju i na Adi Bojani - od 177 do 260 eura. „Cepelin turs“ vodi u Budvu na 10 dana sa hranom i smeštajem za 189 eura, a u Bečiće, u luks vilu za 250 evra. Preko ove agencije u Tivat može da se ide po ceni od 190 eura, u Petrovac za 327 eura, a u Sutomore za 216 eura. Deset polupansiona u julu preko agencije „Neopolis“ koštaće u Budvi i Bečićima 159 eura, u Petrovcu 155 i u Igalu 149 eura. „Argus turs“ vodi na osam dana u Crnu Goru. Osam polupansiona u Igalu preko ove agencije košta 169 eura, u Budvi i Bečićima 205, u Sutomoru 199 i Ulcinju 139 eura.
Najskuplje će i ove godine biti u Miločeru i na Svetom Stefanu, gde se cijena polupansiona u hotelima kreće od 730 do 1.157 eura.
U slučaju da morate sami da organizujete prevoz do mora, cijena povratne autobuske karte u sezoni je oko 3.000 dinara, a povratne vozne karte Beograd-Bar, za drugi razred, 2.400 dinara.




Blic

Posjeta : 1954