1
U nedjelju finale kviza "Znanjem protiv droge"!
Pobjednici svi uče(s)nici!

- Cijenimo prave vrijednosti kao što su prijateljstvo, porodica, ljubav, znanje, sport...a od sebe odbacimo sve loše i drogi recimo odlučno NE!
Ova poruka koju su vršnjacima uputile predstavnice odjeljenja iz tri škole - Marina Đurović, VII3 "Pavle Rovinski", Kristina Ravić VII2 "Štampar Makarije" i Ivana Rajković, VIII1 "Branko Božović" - koje će se u nedjelju u 11 u KIC "Budo Tomović" takmičiti u finalu kviza "Znanjem protiv droge!" najbolja je potvrda da su svi uče(s)nici - za dva mjeseca 4500 iz 80 odjeljenja sedmih i osmih razreda - pobjednici ovog edukativnog takmičenja.

- U prvom i drugom krugu pripremali smo se jednom sedmično, na času razrednog starješine. Pripremali smo se dosta dugo i to se i pokazalo. U drugom krugu osvojili smo drugo mjesto, sa veoma malim koeficijentom razlike od prvog. Sada se pripremamo više sa pedagogom i potrudićemo se da naš uspjeh bude potpun i da škola bude ponosna na nas – naglasila je Kristina Ravić.
- O prevenciji protiv narkomanije govorimo od početka škole, a za kviz pripremali smo se od 8. marta. Sada radimo svakodnevno. Pomagali su nam pedagog i nastavnica biologije – ističe Marina Đurović.
- Imali smo punu podršku razrednog starješine. Prvi krug shvatili ssmo kao zabavu, u drugom smo bili ozbiljniji, a sada radimo svakodnevno kako bi uspjehom odbranili čast osmih razreda – ukazala jee Ivana Rajković.
Sve tri napominju da su o dragama imali osnovna saznanja, koja su stekle u školskim kabinetima za prevenciju narkomanije, da su pripremale razne programe u borbi protiv droge, ali da sada znaju puno više o prepoznavanju droge i o njenoj štetnosti.
- Zhvalio bih se svim učesnicima – učenicima, a njihje u prvoj fazi bilo 4500, njihovim nastavnicima, pedagozima, roditeljima jer su kroz ova dva mjeseca pokazali veliko interesovanje. Uprkos brojnimm školskim obavezama, pokazali su interesovanje i za ovu lekciju koja će im biti korisna ako je nauče na pravi način. Naučiće da izaberu zdravi život. Ovim kvizom željeli smo da promovišemo zajedništvo, drugarsku atmosferu u kojoj se razmjenom iskustva vršnjaci međusobno edukuju – istakao je koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije Miomir M. Mugoša, napominjući da će po jedan učenik iz svakiog odjeljenja sedmog razreda i 12 finalista 25. i 26. juna - na Svjetski dan borbe protiv droge završiti edukativne seminare i da će oni naredne godine biti "desna ruka Kancelariji".
- Nadam se da će finale biti fini epilog našeg zajedničkog truda i želje da učenici na pravi način i na pravom mjestu saznaju o narkoticima i o njihovon pogubnom uticaju na zdravljeNaša želja je da sledeće godine projekat zaživi u cijeloj Crnoj Gori, a da u Podgorici bude finale svih takmičenja - rakao je Mugoša i zahvalio generalnom sponzoru kompaniji "ProMonte" « i privatnim preduzećima koja su podržala projekat – »Čelebić«, Agencija za razvoj Podgorice, Stovarište »Đurović«, kompanija »Delta«, »Foto Dejo« i svim opštinskim službama.
Finale

Finale kviza "Znanjem protiv droge" otvoriće himnom hor "Zvjezdice", a između četiri bloka pitanja nastupiće solisti iz škola finalista - desetogodišnja Jelena Dedeić iz O.Š. "Pavle Rovinski" odrecitovaće "Trgni se!", samo tri godine starija Iva Kostić iz Herceg Novog otpjevaće "Sanjrenje", pjesmu za koju je dobila nagradu dječjeg žirija na "Dječjoj radosti 2004.". Jovana Bulatović iz "Štampar Makarije" recitacijom će reći "Zauvijek NE!", a voditelj programa Milica Brajović otpjevaće "Da li znaš?".
U sali od preko 400 mjesta takmičare će bodriti školski drugovi, a doći će i gosti iz Budve, Nikšića, Bara, iz beogradske škole "Zvezdara", saradnici iz Zagreba, predstavnici sponzora...Svi oni nosiće majice "Podgorica, zona bez droge!".
Nagrade

Pobjednička ekipa kviza "Znanjem protiv droge!" dobiće trodnevni aranžman za svoje odjeljenje u budvanskom hotelu "Park" i telefone i vaučere "Pro Monte".
Ekipa koja zauzme drugo mjesto vodiće drugove iz odjeljenja na jednodnevni izlet po izboru, dok će odjeljenje trećeplasirane ekipe večerati u nekom od podgoričkih hotela.




B.Č.

Posjeta : 2098