1
Turnirima u košarci i fudbalu u O:Š "Radojica Perović" počela "Nedjelja borbe protiv droge"
Droga je "u ofsajdu"!

- Nadam se da ćete shvatiti da je droga najveći porok savremenog društva, da ćete se kaniti nje i da ćete se baviti bilo kojim sportom. Ja sam izabrao fudbal, ali i rukomet, košarka i svi ostali sportovi su zdravi, da bi se živjelo zdravo - ukazao je proslavljeni fudbalski as Dejan Savićević, otvarajući danas u O.Š. "Radojica Perović" "Nedjelju dana borbe protiv droge" u kojoj će se učenici od petog do osmog razreda takmičiti u košarci i fudbalu.
Osim sportskih takmičenja, sedmicu će obilježiti i pozorišna predstava, kviz "Znanjem protiv droge", a edukativna predavanja održaće ekspert za droge Dušan Raspopović i psiholog Tatijana Mandić.

- Ovaj dan kojim počinje »Nedjelja borbe protiv droge« mnogo je bitan za našu školu. Želim da se bavite sportom i da jednoga dana postanete priznati, poznati i slavni kao što su naši današnji gosti - poručio je učenicima direktor škole Rajko Lekić.
Kao i "Genije", osnovce su savjetovali i košarkaš "Budućnosti" Slavko Vranješ i kapiten FK "Budućnost" Igor Burzanović.
- Droga uništava život, a sport je prvi i pravi izbor za vas, kao i učenje i obavljanje svih zadataka. Da sam koristio drogu, danas ne bih bio ovdje sa vama, a vjerovatno ni živ - bio je kratak "plavi div".
- Najvažnije je da se bavite sportom i da se klonite droge, jer ko u to »kolo« uđe ne izlazi iz njega. Da sam samo i pomislio na drogu, a ne da sam je probao, ne bih bio uspješan sportista, već bih se liječio. Zato vam je najbolji izbor »Sportom protiv droge" - savjetovao je osnovce golgeter i vođa "plavo-bijelih".




B.Č.

Posjeta : 2155