0
Vodeći brandovi sve više se okreću Internetu
I najjači vole online!

                      Online oglašavanje je odraslo kada su veliki brandovi, poput American Expressa i Nikea ozbiljno prihvatili Internet kao medij ravnopravan drugim tradicionalnijim načinima promocije, javlja BBC.

                      Yahoo je objavio da im je nagli razvoj online oglašavanja pomogao da udvostruče profit u poslednja tri mjeseca 2004. godina na 187 miliona dolara. Novinski izdavači, koji pak bilježe pad prihoda od štampanih oglasa, šire svoje djelovanje na Internetu u pokušaju da drže korak s zahtjevima marketinga u tom rastućem sektoru. "Prošle godine dogodila se potpuna promjena filozofije", kaže Jeff Lanctot, potpredsjednik AvenueA/Razorfish (http://www.avenuea.com), najveće nezavisne online oglasne agencije u SAD.

                      Dok korporacije stežu remen, marketinški odjeli počinju shvatati oglašavanje na Internetu kao "cost-effective" medij. U 2004. godine "brand-oglašivači" su online oglašavanje po prvi put smatrali esencijalnim dijelom svojih kampanja. Ukupna online potrošnja porasla je za oko 27 posto prošle godine. Do 2009. predviđa se da će prihodi od online oglašavanja u Evropi narasti na 4,7 milijarde eura.





Posjeta : 1986