2
Predsjednik Udruženja švajcarsko–crnogorskog prijateljstva poručio
Neće nas spriječiti - negatori Crne Gore!

    - Nijesu nama potrebni avioni negatora Crne Gore, mi smo se dovoljno spremili i iskoristićemo druge avio-kompanije, a slijetanja će biti u Dubrovniku, Tirani, Prištini, Sarajevu..., poručio je Predsjednik Udruženja švajcarsko–crnogorskog prijateljstva.

Potez crnogorske nacionalne avio-kompanije Air Montenegro da odgodi satnicu leta iz Ciriha za Podgoricu za 20.45 sati na dan kada se održava drugi krug predsjedničkih izbora izazvao je brojne reakcije crnogorske dijaspore koja je planirala toga dana da dođe i iskoristi biračko pravo.
Predsjednik Udruženja švajcarsko – crnogorskog prijateljstva Šefko Ličina ocijenio je za Pobjedu da iza takvog postupanja stoje „negatori Crne Gore“. Ličina je i imenovan za koordinatora dijaspore u Švajcarskoj sa zadatkom da organizuje dolazak crnogorskih državljana 2. aprila kada će se održati drugi krug predsjedničkih izbora.
- Informaciju koju smo svi pročitali i čuli na TVCG, znamo da ona dolazi od negatora Crne Gore. Ne može nas iz dijaspore, osim Boga, niko spriječiti da dođemo i damo glas suverenističkom bloku, to jest predsjedničkiom kandidatu Milu Đukanoviću", naglasio je Ličina.
   Kazao je i da su, nakon što su informisani o odgađanju leta crnogorske avio-kompanije, pribjegli alternativnim rješenjima.
- Nijesu nama potrebni avioni negatora Crne Gore, mi smo se dovoljno spremili i iskoristićemo druge avio-kompanije, a slijetanja će biti u Dubrovniku, Tirani, Prištini, Sarajevu... - istakao je Ličina.
Rekao je i da će doći u Crnu Goru 2. aprila i proslaviti pobjedu „nad negatorima Crne Gore“.
- Negatori Crne Gore znaju da im se bliži kraj i zato rade sve protivzakonito da spriječe naš dolazak, no, naša ljubav prema našoj domovini Crnoj Gori je mnogo veća nego što misle - poručio je Ličina.
Nakon što je objavljena informacija o promjeni satnice leta, iz TO Montenegra ustvrdili su da je to učinjeno zbog usklađivanja saobraćaja na aerodromu u Cirihu. Sa druge strane, iz nadležne švajcarske institucije Gradskoj televiziji kazali su da se dozvola za polijetanje mijenja isključivo na zahtjev avio-kompanije.




Posjeta : 149